Sund Kost >> Kost

Hvordan Virker de Fem Bid Kan Arbejde?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 12 December 2018

Skabt af Dr. Alwin Lewis, de Fem Bid Kost er baseret på det enkle princip, at hvis du spiser mindre end du vil tabe. Du behøver ikke at bekymre dig om at tælle kalorier, i stedet skal du tælle, hvor mange bid, du har taget. Selv om denne idé kan være tiltalende, er de Fem Bid Kost er mere end et modefænomen kost, end en sund kost.

Mængden af Mad

På denne diæt, skal du springe morgenmad og er tilladt, men kun fem bidder af mad til frokost og fem bidder af mad til middag. Du kan også drikke så meget som du vil, så længe du holder dig til drikkevarer uden kalorier. Selv hvis du tager virkelig store bidder og spise fødevarer med højt indhold af kalorier, vil dette stadig være en meget lav-kalorie-nedbrud kost, som mest sandsynligt giver færre end 800 kalorier per dag. Vægt-kontrol, Information, Netværk anbefaler ikke at gå på en VLCD, medmindre du er under tilsyn af en læge, da disse kostvaner kan være farligt for dit helbred. Crash kost kan forårsage dit stofskifte til at bremse ned, sænke dit immunforsvar og forårsage hjertebanken, ifølge en artikel offentliggjort på CNN.com i April 2010.

Type af Mad

De Fem Bid Kost giver dig mulighed for at forbruge, hvad fødevarer, du kan lide, så længe du får mindst nogle protein hver dag og tager en multivitamin. Mens du sandsynligvis vil stadig tabe vægt, selv hvis du vælger mindre sunde fødevarer som hamburgere og pommes frites eller slik barer for dine fem bid, du er usandsynligt at få de næringsstoffer, du har brug for. En sund kost fokuserer på nærende fødevarer som fuldkorn, frugt, grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter og magert protein kilder.

Brugervenlighed

Du ville blive hårdt presset for at finde en kost med et enklere vejledning. Den kan leveres med indbygget del kontrol, hvilket er vigtigt, hvis du ønsker at tabe sig. At spise så få kalorier, som du vil få på de Fem Bid Kost vil også føre til vægttab. Du vil dog sandsynligvis være ret sultne, hvis du kun spiser 10 bid mad per dag, så du er usandsynligt, at være i stand til at holde på de Fem Bid Kost for længe.

Et Sundere Alternativ

Et sundere alternativ til denne kost ville være at følge USDA ' s MyPlate program-bare fyld halvdelen af din tallerken med ikke-stivelsesholdige grøntsager og frugter og deler den anden halvdel mellem fuldkorn og et magert protein kilde. Top fra dit måltid med et glas af fedtfri mælk eller en anden kilde til calcium. Du vil være i stand til at minimere mængden af kalorier, du indtager, og samtidig få masser af næringsstoffer, hvis du fylder din tallerken primært med fødevarer, der er lav i energi-tæthed, hvilket vil sige de, der ikke indeholder en masse kalorier per gram. Dette giver dig mulighed for at spise en større mængde af mad, mens du stadig opholder sig inden for dit daglige kalorier, så du kan tabe sig uden at føle sig sulten.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære