Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Fiskeolie Sikker, Mens Sygepleje?

Skrevet af Kristian Mortensen; Opdateret 17 December 2018

Som en ammende mor, er du sandsynligvis bekymret over, hvad du spiser. Du ønsker ikke at spise eller tage noget, der kan skade din baby. Men du ønsker også at spise fødevarer, der er mest hensigtsmæssig og vil give dit barn de bedste fordele i livet. Fisk olie er gavnlig for dig og din baby, men tal med din læge, før du tager nogen kosttilskud, og være forsigtig med, hvilke typer og hvor mange fisk du spiser, mens du ammer.

Kosttilskud

Eksperter er enige om, at tage fisk olie kosttilskud er mest sandsynligt, sikkert for ammende mødre, selv om dosering anbefalinger er forskellige. Mayo Clinic advarer om, at tage for meget fiskeolie kan resultere i en øget risiko for blødning. Fisk olie kosttilskud er mere sikkert for ammende mødre at tage end at spise fisk på grund af forurenende stoffer og toksiner, der findes i nogle fisk. Den Amerikanske Graviditet Association tilskynder til ammende mødre til at tage af høj kvalitet fisk olie kosttilskud, der har været grundigt behandlet for at fjerne forurenende stoffer, herunder tungmetaller, Pcb og dioxiner. Tjek med din læge før du tager nogen kosttilskud.

At Spise Fisk

Food and Drug Administration advarer ammende mødre for at undgå, haj, sværdfisk, konge makrel og tilefish, fordi de indeholder høje niveauer af kviksølv. Rejer, dåse light tun, laks, sej og havkat er lav i kviksølv, så du kan spise op til 12 ounces en uge af disse fisk, hvilket svarer til omkring to portioner om ugen. Gulfinnet tun har lidt højere niveauer af kviksølv end andre tun, så begræns det til 6 ounces en uge.

Omega-3 Fedtsyrer

Det er ikke kun fiskeolie sikkert, det er nødvendigt for dit barns hjernens udvikling og funktion. Af denne grund, fedtsyrer i fiskeolie passere gennem blodet og ind i din modermælk til din baby. Fiskeolie indeholder omega-3 fedtsyrer, hvoraf den ene er DHA. En artikel i tidsskriftet "Mødres og Børns Ernæring", at mængden af DHA i moderens bryst mælk, der bestemmer, hvor meget DHA, der er i hendes barns blod. DHA har flere roller i dit barns udvikling, herunder hjernen og nethinden i øjet og immunsystemet. En undersøgelse fra University of Kansas fandt, at spædbørn, hvis mødre havde højere niveauer af DHA ved fødslen havde længere opmærksomhed spænder og var mindre tilbøjelige til at blive distraheret. Dette viser, at DHA hjælper med at dit barns kognitive udvikling, så godt. De fleste modermælkserstatninger er beriget med DHA til at efterligne den mængde, der findes i modermælk.

Fordele for Mødre

Depression påvirker op til 25 procent af postpartum kvinder. Ifølge Texas Tech University Health Sciences Center, omega-3 fedtsyrer i kombination med antidepressiv medicin kan forebygge og behandle depression, og er sikkert for ammende mødre at tage tilses af deres læge. Omega-3 fedtsyrer findes i fiskeolie, der er anvendt til en lang række andre sygdomme, herunder hjerte-relaterede, mentale og visuelle forhold. Nogle mennesker tage fisk olie til at hjælpe med at styre deres diabetes, astma eller osteoporose. Stærke beviser på, at fiskeolie reducerer triglycerider og din risiko for hjertesygdomme.

Om Forfatteren

Kristin Mortensen begyndte at skrive avisartikler i 1992 til Sierra Vista Herald. Hun har også været en registreret diætist siden 1991, og har arbejdet for hospitaler, klinikker og Kvinder, Spædbørn og Børn (WIC) - programmer. Mortensen har en bachelor of science i ernæring fra Brigham Young University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære