Sund Kost >> Sunde Måltider

Fiskeolie Risici

Fiskeolie indeholder omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for optimal hjerne, sundhed og spille en rolle i normal vækst og udvikling. Disse sunde fedtstoffer kan også reducere risikoen for kroniske sygdomme, herunder hjertesygdomme, kræft og gigt. Fisk, olier findes i fede fisk som laks og tun, og visse vegetabilske olier; de sælges også som fisk olie kosttilskud. Men fiskeolie er ikke uden risiko. Tage høje doser af fiskeolie kosttilskud har været knyttet til visse sundhedsmæssige problemer. Selv lave doser har mindre bivirkninger, der kan være generende for nogle mennesker.

Lav-Dosis Risici

Tager 3 gram eller mindre af fisk olie kosttilskud en dag vil normalt ikke give problemer, men selv lave doser kan have mindre gastrointestinale bivirkninger, såsom fordøjelsesbesvær, nedsat appetit, bøvsen og diarré, ifølge National Center for Komplementær og Alternativ Medicin, NCCAM. At tage fisk olie kosttilskud med måltider eller fryse dem, kan minimere disse bivirkninger. Det er uvist, om fisk olie kosttilskud kan sikkert blive indtaget af mennesker med fisk allergi, rapporterer NCCAM. Hvis du er allergisk over for fisk eller skaldyr, du har måske en reaktion på, at lave doser af fiskeolie kosttilskud. Selvom det er sjældent, hud udslæt blevet rapporteret af folk, der er allergiske over for fisk. Fisk olie kosttilskud er sandsynligt, sikkert for gravide og ammende kvinder, når det indtages i doser på 3 gram eller mindre, men højere doser kan være risikabelt, rapporter Medline Plus, er en del af National Institutes of Health og det AMERIKANSKE National Library of Medicine.

Høj-Dosis Risici

Ifølge MedlinePlus, der tager mere end 3 gram dagligt af fisk olie kapsler kan holde blodet i at størkne, og øge risikoen for blødning. Selv om fiskeolie er ofte taget for at hjælpe reducere risikoen for hjertesygdomme, høje doser kan det faktisk øge risikoen for at få et slagtilfælde. Derudover, høje doser kan nedsætte immunitet, hvilket gør dig mere modtagelig for sygdom og infektioner, ligesom influenza. MedlinePlus bemærk, at deprimerede immunitet er særligt et problem for ældre og personer med svækket immunforsvar, såsom organ transplant patienter. Det er muligt, at mere end 3 g fiskeolie dagligt kunne også være problematisk for personer med diabetes, fordi det kan gøre blodsukker management er mere vanskeligt, men mere forskning er nødvendig for at bekræfte denne forening.

Interaktioner

Fordi høje doser af fiskeolie kosttilskud øge risikoen for blødning, de kan øge effekten af blodfortyndende medicin, herunder aspirin og antikoagulerende hjerte medicin, såsom warfarin. Dette kan gøre det svært for blodet til at størkne, hvis du har skåret dig eller har brug for akut kirurgi. Bruge fisk olie kosttilskud med forsigtighed, hvis du tager disse lægemidler. Fiskeolie kan også interagere med nogle diabetes-medikamenter, herunder metformin, hvilket kan gøre det nødvendigt for lægen at øge dosis af din diabetes medicin, ifølge University of Maryland Medical Center.

Overvejelser

Nogle fisk, olier kan indeholde skadelige stoffer, såsom kviksølv, dioxin og Pcb. University of Maryland Medical Center anbefaler at købe fisk olie kosttilskud fra en velrenommeret kilde, på grund af denne risiko. Indtagelse af omega-3 fedtsyrer ved at spise fisk kan være en sikker satsning, så længe du holder dig med lav-kviksølv sorter, såsom vilde laks, og undgå fisk, der kan have høje niveauer af kviksølv, som haj, sværdfisk og tilefish. Den NCCAM bemærk, at fiskeleverolier er ikke det samme som fiskeolie. Fiske-lever olier indeholder vitaminer A og D, samt omega-3 fedtsyrer. Begge disse vitaminer kan være giftige ved høje niveauer, og de mængder af vitamin A og D, kan variere fra en fisk-liver oil supplement til den næste. Husk på, at kosttilskud er ikke strengt reguleret af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration. Fortæl din læge om alle over-the-counter-produkter, du bruger, herunder fisk olie kosttilskud.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære