Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Fiskeolie Virkelig Brug For Det?

Fisk olie er fyldt med vigtige omega-3 fedtsyrer eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, eller DHA, som kan medvirke til at reducere triglyceridniveauer og hjertesygdomme risiko, ifølge MedlinePlus. Men du behøver ikke at købe fisk olie kosttilskud eller spise fisk for at høste fordelene af EPA og DHA. Med et par undtagelser, kan du generelt opfylde dine omega-3 krav ved at spise en velafbalanceret kost.

Baggrunden

Den Amerikanske Graviditet Foreningen foreslår, at alle voksne skal have mindst 220 mg af EPA og 220 mg af DHA dagligt, og gravide og ammende kvinder har brug for mindst 300 mg af DHA hver dag. Kosten kilder af DHA og EPA, omfatter fisk, fisk olie kosttilskud, alger og alge-olie. University of Maryland Medical Center rapporterer, at din krop kan konvertere omega-3 fedtsyrer, alfa-linolen syre, eller ALA til EPA og DHA. ALA er til stede i hørfrø olie, sojabønner, valnødder og raps olie. Men da denne konvertering er noget ineffektive og fisk olie er mere koncentreret med EPA og DHA, er det ofte lettest at opfylde dine behov med fiskeolie.

Overvejelser Under Graviditet

Graviditet og amning er tidspunkter i en kvindes liv, når renset fisk olie kosttilskud kan være en fordel. Kvinders behov for at DHA og EPA øges under graviditet og amning, da disse omega-3 fedtsyrer, er afgørende for, om et udviklende foster. Den Amerikanske Graviditet Association anbefaler, at gravide kvinder, kvinder, som kan blive gravide og ammende kvinder tage renset fisk olie kosttilskud dagligt for at opfylde deres daglige DHA behov, da høj kvalitet fisk, olier kan indeholde færre miljøbelastende stoffer, såsom kviksølv, end fisk. Men ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration, gravide og ammende kvinder trygt kan indtage op til 12 ounce af lav-kviksølv fisk, som laks, sej eller havkat, hver uge.

Overvejelser for hjertesygdomme

Studier der undersøger virkninger af fiskeolie kosttilskud på hjertesygdomme viser blandede resultater. En oversigt 2006 offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" rapporter, at indtagelse af omega-3 fedtsyrer fra fisk eller fisk olie kosttilskud reducerer din risiko for hjertedød og mulige slag. Men en anden undersøgelse offentliggjort i en 2012-udgave af "Journal of the American Medical Association" rapporter om, at omega-3 kosttilskud, er ikke forbundet med en reduceret risiko for hjertedød eller slagtilfælde. American Heart Association tyder på, at mennesker med højt triglycerid-niveauer eller coronary artery disease, kan gavne fra at indtage høje doser af omega-3 fedtsyrer fra fisk olie kosttilskud, hvis deres læge anbefaler det.

Fisk vs Kosttilskud

Du kan få din daglige dosis af EPA og DHA fra at spise fisk et par gange om ugen, uden brug af fiskeolie kosttilskud. Mens en kapsel med fiskeolie, der kan give dig med omkring 400 til 500 mg omega-3, afhængigt af mærke, 3,5 ounce af fede fisk indeholder omkring 1.000 mg omega-3 fedtsyrer, ifølge MedlinePlus. American Heart Association tyder på, at spise omega-3-rige fødevarer er det bedst at tage fisk olie kosttilskud, og anbefaler, at indtagelse af mindst 7 ounces fisk hver uge.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

Foto Credits

  • Creatas Images/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære