Sund Kost >> Kost

Gør Fiskeolie Omega 3 Gør Du Få Vægt?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret: 06 December, 2018

Fiskeolie har vist sig som en af de bedste kilder til omega-3s. Dette kosttilskud har en positiv indvirkning på kolesteroltal og andre blod lipider. Det er til gavn for folk i alle aldre, og fører til bedre hjerte-kar-sundhed og reduceret inflammation. På trods af sin høje fedtindhold, fiskeolie ikke forårsage vægtstigning, så det passer ind i enhver diæt.

Hvorfor Er Fiskeolie Til Gavn?

Sundhedseksperter anbefaler, 150 til 500 mg omega-3 dagligt. Denne dosis kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme og forebygge åreforkalkning. De fleste fisk olie kosttilskud give mindst 1.000 mg EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) per portion. Disse to essentielle fedtsyrer, der ikke kan syntetiseres af kroppen og skal indhentes fra fødevarer.

Omega-3 fedtsyrer har været forbundet med en lavere risiko for slagtilfælde, hjerte-kar-problemer, ledsmerter og inflammatoriske tilstande. Disse næringsstoffer også støtte hjernens sundhed og beskytte mod neurodegenerative sygdomme. Derudover, de kan hjælpe med at lindre kroniske smerter på grund af deres anti-inflammatoriske egenskaber.

At spise fisk olie er en enkel og praktisk måde at få mere omega-3 i din kost. Disse kosttilskud kommer i flydende eller pille form og er tilgængelige i alle sundheds-butik. I modsætning til mange typer af fisk, de indeholder ikke kviksølv. Ifølge de seneste undersøgelser, at børn født af kvinder, der tog probiotika og fiskeolie under graviditeten er mindre tilbøjelige til at udvikle allergi. Plus, de har et stærkere immunforsvar i forhold til deres jævnaldrende.

Fisk Olie og kropsvægt

Med blot 25 kalorier per portion, fisk olie er usandsynligt, at forårsage vægtstigning. Dette kosttilskud, der faktisk fremmer fedt tab og aids i vægt forvaltning. I kliniske forsøg, har det vist sig at reducere fedt oplagring ved at hæmme spredningen af fedt celler. Derudover, fiskeolie kan udløse positiv metaboliske forandringer i leveren og tyndtarmen.

I lab tests, mus fodret med fiskeolie oplevet et fald i leptin, insulin og fasting glucose niveauer. Deres samlede kropsvægt og abdominal væv vægt faldt for. Forskere mener, at fiskeolie stimulerer termogenese, der forårsager din krop til at forbrænde flere kalorier i løbet af dagen. Desuden, disse fedtstoffer kan bruges som en kilde af energi, hvilket yderligere øger deres fedt-brænding virkning.

For eksempel, mange atleter og bodybuildere spiser fisk olie, før konkurrencer. Det hjælper dem til at bevare muskel-og har den nødvendige energi til intensiv træning, mens du er på en lav-kalorie diæt. Når din krop ikke får nok kulhydrater, kan det bruge fedt som brændstof. Omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med at forhindre muskel tab og holde dig fyldt med energi.

Omega-3 fedtsyrer i fiskeolie, reducere inflammation, som er en væsentlig medvirkende faktor til fedme. Fiskeolie undertrykker både kroniske og akutte betændelse, der fører til fedttab, bedre hjerte-kar-sundhed og forbedret insulin følsomhed. I en nylig undersøgelse, taljemål og talje-hofte ratio blev reduceret betydeligt hos overvægtige og overvægtige forsøgspersoner, der indtog fiskeolie uden at foretage nogen ændringer i livsstil.

Mulige Bivirkninger

Fiskeolie anses for sikker. I sjældne tilfælde kan det forårsage dårlig ånde, mave-uro, kvalme og udslæt. Dette supplement kan gribe ind med E-vitamin, p-piller, blodtrykket lægemidler eller anti-trombocyttal lægemidler. Hvis du bruger disse produkter, skal du kontakte din læge, før du begynder at tage fiskeolie. Også, holde sig til den anbefalede daglige dosis for at undgå potentielle bivirkninger.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære