Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør fiskeolie Gøre en Person Smart?

Fiskeolie indeholder essentielle fedtsyrer forkortet AA, DHA og EPA. Din hjerne celler og det omkringliggende væv, er der består af store mængder af disse fedtsyrer. Desværre indtagelse af fiskeolie vil ikke gøre voksne klogere, men det gør spille en rolle i den kognitive udvikling hos børn og hjælper med at vedligeholde den kognitive funktion senere i livet. Selv om det vil ikke øge din IQ, fiskeolie indeholder vigtige næringsstoffer, som bør være en del af din kost.

Infant, Child and Adolescent Hjernen

Den docosahexaensyre og arachidonsyre, der findes i fiskeolie hjælper en udvikling af barnets hjerne celler organisere nye veje og forbindelser-et must for udvikling af læring og hukommelse. Fiskeolie gavner også børn og teenagere. Underpræsterende børn var i stand til at forbedre læse scores efter indtagelse af DHA kosttilskud, ifølge en undersøgelse offentliggjort af PLOS i 2012. Og en hollandsk undersøgelse, der blev offentliggjort samme år i tidsskriftet "Prostaglandiner, Leukotriener og Essentielle Fedtsyrer, der" fandt, at teenagere, der spiste tilstrækkelige mængder af fisk, der var mere avanceret ordforråd og bedre karakterer end dem, hvis spiste lidt eller ingen fisk.

Den Voksne Hjerne

Hvis du er en sund voksen, der spiser en nærende kost, fiskeolie gør dig ikke klogere, men du kan være i stand til at koncentrere sig i længere perioder af tid. En undersøgelse offentliggjort i 2012 "British Journal of Nutrition" fandt, at efter at tage fisk olie kosttilskud for 12 uger, og deltagerne ikke har en bedre hukommelse eller kognitive færdigheder. Med en positiv bemærkning, nogle af deltagerne i undersøgelsen oplevede mindre psykisk træthed under afprøvning.

De Ældre Hjernen

Når det kommer til de ældre undersøgelser konflikt om fisk olie kosttilskud og forebyggelse af demens eller Alzheimers sygdom. En undersøgelse offentliggjort i 2014 i tidsskriftet "Alzheimers og Demens" -- journal of Alzheimer ' s Association -- fandt, at mennesker, der tog fiskeolie kosttilskud klaret sig bedre på Alzheimers vurdering test, og visse områder i deres hjerne, faldt mindre over tid. I modsætning, en stor gennemgang af kliniske undersøgelser, som er offentliggjort i 2012 i "Cochrane Database af Systematiske Reviews" fandt, at de fleste undersøgelser ikke viser forbedring i hjernens funktion i ældre voksne, der tog fiskeolie kosttilskud.

Andre Fordele og Anbefalinger

Fiskeolie kan ikke gøre dig til et geni, men det er godt for dit hjerte og din generelle sundhed. Hvis du er gravid eller ammer, har du brug for fiskeolie, så din babys hjerne udvikler sig korrekt. Det er bedst at få fiskeolie fra mad, så publikationen "Dietary Guidelines for Americans, 2010" anbefaler, at alle over 2 år spiser mindst to portioner fisk om ugen. Tal med din læge, før at tage fisk olie kosttilskud. Hvis du føler dig bedre, og tage god pleje af din fysiske krop, vil du være i stand til at koncentrere sig og fokusere bedre, hvilket vil forbedre din hjerne magt.

Om Forfatteren

Kristin Mortensen begyndte at skrive avisartikler i 1992 til Sierra Vista Herald. Hun har også været en registreret diætist siden 1991, og har arbejdet for hospitaler, klinikker og Kvinder, Spædbørn og Børn (WIC) - programmer. Mortensen har en bachelor of science i ernæring fra Brigham Young University.

Foto Credits

  • Alexander Raths/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære