Sund Kost >> Kost

Hvad Er fiskeolie Godt for?

Fiskeolie indeholder sunde, umættede omega-3 fedtsyrer, der er nødvendige for en normal krop og hjerne-funktion, samt en række af kroppens processer. Disse essentielle fedtstoffer give en række sundhedsmæssige fordele og kan hjælpe med at reducere risikoen for visse sygdomme. Fisk olie kosttilskud er lavet af laks, sardiner, sild og makrel og er tilgængelig i kapsel og flydende former.

Hjernens Funktion og Nerve Sundhed

Fisk olie og andre kilder til omega-3 fedtsyrer kan forbedre din koncentration, fokus og hukommelse. BBC rapporterer, at dette kan ske, fordi disse essentielle fedtstoffer er nødvendige for at reparere og vedligeholde vægge af nerveceller, nervecellerne, der videregive beskeder i hjernen og kroppen. Derudover, fiskeolie hjælper til at afbalancere glukose eller sukker niveauer i dit blod og hjerne. University of Maryland Medical Center bemærker, at stabilisere blodsukkerniveauet også hjælper til at afbalancere dit humør og følelser, hjælper med at reducere angst og depression og bidrager til en klarere tænkning.

Hjerte og blodkar Sundhed

Fiskeolie kan mindske usund triglycerid fedt med 25 til 30 procent, i henhold til American Heart Association. Dette hjælper med at reducere højt kolesteroltal i blodet og risikoen for åreforkalkning, en sygdom, der får arterierne til at blive stiv, smalle og tilstoppede. University of Maryland Medical Center bemærker, at omega-3 fedtsyrer findes i fiskeolie også nedsætter forhøjet blodtryk og hjælper med at reducere inflammation i kroppen. Alle disse faktorer er gavnligt for den kardiovaskulære system og medvirke til at forebygge hjertesygdomme.

Energi og Stofskifte

De sunde omega-3 fedtsyrer findes i fiskeolie og andre fødevarer, der er flerumættede, hvilket betyder at de indeholder færre brint-atomer og flere dobbeltbindinger. Dette gør dem til gode brændstof kilder, fordi din krop bedre i stand til at brænde disse fedtstoffer end andre typer. Fiskeolie er også øger kroppens metabolisme af andre fødevarer for en øget og langvarig energi produktion.

Anbefalede Mængder

De sundhedsmæssige fordele af fiskeolie er et resultat af, at mængden af omega-3s, det indeholder. Dette kan variere afhængigt af den type og mærke af fiskeolie. Harvard School of Public Health anbefaler at tage et dagligt tilskud, der indeholder 500 mg omega-3s. Dette beløb kan variere, hvis du lider af en kronisk sygdom som diabetes, højt blodtryk eller hjertesygdom, konsultere din læge, før du tager fiskeolie.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære