Sund Kost >> Sunde Måltider

Fiskeolie Kontraindikationer

Du kan kende dem, som omega-3 fedtsyrer. I tillæg midtergangen, deres etiketter ofte navne EPA og DHA, som står for eicosapentaensyre og docosahexaensyre, hhv. Fiskeolier har mange sundhedsmæssige fordele, især i det område af hjertet forebyggelse. De er generelt sikker, men nogle betingelser øge sikkerheden spørgsmål, du bør være opmærksom på.

Doser og Kilder

Der er ikke angivet daglige behov for fiskeolie. Men fiskeolie indeholder omega-3 fedtsyrer, som din krop har brug for optimal sundhed, men ikke kan gøre. Fordi koldt vand fede fisk er den rigeste naturlige kilde til omega-3 fedtstoffer, American Heart Association anbefaler et minimum af to fede fisk måltider om ugen. For tilskud, New York University Langone Medical Center rapporter typiske daglige doser mellem 3 og 9 gram.

Fisk Og Skaldyr Allergi

Allergiske reaktioner, fisk og skaldyr anerkendes som ulykkestilfælde. Du bør derfor være særligt forsigtig, hvis du har en kendt allergi over for fisk eller skaldyr. I sådanne tilfælde, det er generelt mere sikkert at afholde sig fra fisk olie kosttilskud, selv om den National Institutes of Health tyder på, at en allergi til fast fisk ikke altid omsættes til en allergi over for fisk olie kosttilskud. Almindelige tegn og symptomer på en allergisk reaktion, som bør advare dig, at du inkluderer: nældefeber, åndedrætsbesvær, udslæt, hurtig puls, besvimelse og hævelse af halsen, ansigtet eller munden.

Graviditet

De fleste mennesker vil være enige i, at fisk skal være en vigtig del af en sund kost. Dog, husk, at i løbet af deres levetid frisk fisk ofte ophobes miljømæssige toksiner, herunder pesticidrester og sådan tungmetaller som cadmium, bly og kviksølv. Det er derfor, den Amerikanske Graviditet Association anbefaler stærkt renset fisk olie kosttilskud som et mere sikkert alternativ til gravide og ammende kvinder. Mest miljøforurenende stoffer er fjernet under forarbejdningen af fisk, olie, men det er altid klogt at købe kosttilskud fra en velrenommeret producent, helst med videregives produkt renhed niveauer.

Blodfortyndende

De essentielle fedtsyrer i fiskeolie har en blodfortyndende effekt. Mens dette kan være en fordel for nogle hjerte betingelser, den deraf følgende øget risiko for blødning kan være et problem, hvis du allerede har en blødningsforstyrrelse, eller leversygdom. Også for at undgå rentetilskrivning effekter, vær især forsigtig, hvis du allerede tager anden receptpligtig medicin eller over-the-counter blodfortyndende medicin. Ved en dosering på over 3 gram per dag, fiskeolie kan hæmme normale blodpropper og øge din chance for blødning.

Immunsystemet Depression

Højere doser af fiskeolie kan svække dit immunsystem, der er lavere din kroppens evne til at bekæmpe sygdom. Dette kan være et problem, hvis du allerede har en mangelfuld immunsystemet, fordi det kan gøre dig endnu mere sårbar over for infektion. Personer, der bør tage særlige forholdsregler, fiskeolie, der omfatter ældre, organ transplantation patienter og personer med HIV/AIDS eller andre forhold, der er lavere en immunitet.

Blodsukker Overvejelser

University of Maryland Medical Center viser, at fiskeolie kan let øge fasting blod sukker. New York University Langone Medical Center, på den anden side, rapporter, ingen markant stigning i blodsukkeret hos diabetikere. Som en sikkerhedsforanstaltning, men du bør diskutere fisk olie kosttilskud med din sundhedspleje udbyder, hvis du har diabetes. Hvis du allerede tager fisk olie kosttilskud, holde et vågent øje med, hvordan dit blodsukker variere.

Forskning Overvejelser

Videnskabelig dokumentation og anbefalinger fortsat er blandet om fiskeolie brug i mennesker med bipolar lidelse og depression. Faktisk, National Institutes of Health tyder på, at fiskeolie kan forværre nogle symptomer, der er forbundet med, at begge disse betingelser. I modsætning, NYU Langone Medical Center rapporter en række undersøgelser, hvor fiskeolie tilskud forbedrede symptomer hos patienter med depression eller bipolar lidelse. Forskning er ligeledes modstridende hensyn fiskeolie tilskud hos patienter med implanteret hjertet defibrillatorer, selv om der tyder på, at det kan øge deres risiko for uregelmæssig hjerterytme. Fiskeolie er sænkende effekt på blodtryk, er mere konsensuspræget, opfordrer derfor til særlig forsigtighed, hvis du allerede tager blodtrykssænkende medicin.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære