Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Fiskeolie Faktisk Forbedre Stemningen?

Din hjerne består af omkring to-tredjedele fedt, bygger på sunde omega-3 fedtsyrer for at fungere optimalt. Fiskeolie er en glimrende kilde af disse fedtstoffer, og kun kosten kilde af docosahexaensyre, en omega-3 fedtsyre, som din hjerne bruger direkte og ikke er nødt til at blive konverteret til en anden form. Fiskeolie giver mange sundhedsmæssige fordele, og kan hjælpe med at forbedre dit humør.

Bipolar Lidelse

Fiskeolie kan hjælpe med at lindre symptomer på bipolar lidelse, såsom depression og stress-induceret manisk adfærd, i henhold til Indiana University School of Medicine. Fiskeolier arbejde på en lignende måde til visse psykiatriske stoffer, men uden de samme bivirkninger. En rapport af tidligere offentliggjort forskning, der udkom i August 2011 udgaven af tidsskriftet "Bipolar Lidelse", fandt, at fiskeolie er nyttigt for depression i forbindelse med bipolar lidelse, men ikke den maniske fase. Fiskeolie kan mindske sandsynligheden for tilbagefald, ud over at forbedre følelsesmæssige tilstand i bipolar patienter.

Skizofreni

Fiskeolie kan hjælpe med at forebygge skizofreni i nogle mennesker, noter University of Cincinnati. En gennemgang af tidligere publicerede forskning, der dukkede op i "Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics" fandt, at fiskeolie kan også være nyttige i at lindre nogle af symptomerne på skizofreni, såsom lav motivation og mangel på følelsesmæssige udtryk, og reducere nogle af de bivirkninger af lægemidler, der anvendes til at behandle den betingelse. Om dokumentation er begrænset, siger forskere, essentielle fedtsyrer i fiskeolie spiller en vigtig rolle i opbygning og funktion af nerver og mange patienter med skizofreni er mangelfuld i essentielle fedtsyrer, hvilket gør fiskeolie til et lav-risiko behandlingsmulighed i supplement til medicin.

Serotonin

Deres evne til at øge serotonin niveauer gør fiskeolier god stemning, mad, ifølge ernæringsekspert Elizabeth Somer, forfatter til bogen "Mad og Stemning: Andet Nummer: Den Komplette Guide til At Spise Godt og Føle Dit Bedste." Lave niveauer af fiskeolie i kosten kan føre til øget aggression og fjendtlighed. En stigning i impulsive selvmordsforsøg er også set hos mennesker med lavt fisk olie-og serotonin niveauer. En undersøgelse offentliggjort i januar 2012 i tidsskriftet "Neuropharmacology" fandt, at fiskeolie øger overførsel af serotonin i det limbiske system, en del af hjernen der styrer følelser.

Angst

Nogle former for angst kan afhjælpes med fiskeolie tilskud, ifølge en undersøgelse på laboratorium dyr, der er offentliggjort i September 2011 udgaven af tidsskriftet "Prostaglandiner, Leukotriener og Essentielle Fedtsyrer." I den undersøgelse, fiskeolie mangel resulteret i større adskillelse angst og frygt under stressende forhold. Forsøgsdyr undersøgelse offentliggjort i 2011 udgaven af tidsskriftet "PLoS One" fandt, at fiskeolie mangel under hjernens udvikling kan føre til en større tendens til angst og nedsat evne til hjernen til at lære og tilpasse sig til stress i voksenalderen.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære