Sund Kost >> Ernæring

Figner og Kalium

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret: December 02, 2018

Selv om ofte betragtes som en frugt, figen er teknisk set en blomst vendes ind i sig selv, ifølge bogen "Wellness-Foods A til Z." Sin mildt sød, sej kød er fyldt med små, sprøde, spiselige frø. Hundredvis af fig sorter, der er dyrket i hele verden, men kun omkring en halv snes typer er dyrket i Usa, herunder Sort Mission figner og Calimyrna figner. Fordi friske figner er sarte og omkomme omkring en uge efter de er høstet, og cirka 90 procent af verdens fig afgrøde er tørret til forbrug. Figner er rig på flere vigtige næringsstoffer, herunder kalium.

Indhold Af Kalium

Ligesom alle andre tørrede frugter, tørrede figner indeholder højere koncentrationer af kalorier og næringsstoffer end deres friske kolleger. To mellemstore friske figner, der nærmer sig en 100-grams servering, der indeholder 232 milligram af kalium, mens samme størrelse servering af tørrede figner, om 2/3 cup, giver næsten tredoble dette beløb med 680 mg. Den daglige indtagelse af kalium anbefalinger for raske voksne er 4,700 mg, ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture. En 100-grams servering af tørrede figner, der giver cirka 14 procent af den daglige værdi, mens en tilsvarende servering af friske figner, eller om to mellemstore figner, indeholder omkring 5 procent af den daglige værdi. Seks mellemstore friske figner indeholder omtrent den samme mængde kalium som en 100-grams servering af tørrede figner, men for lidt færre kalorier.

Kalium og Sundhed

Kalium er et vigtigt mineral, der understøtter kroppens normale funktion. Det er af særlig betydning for muskelsammentrækning, hjerte funktion og nerve-impuls transmission. Øget indtagelse af kalium kan bidrage til at reducere risiko for slagtilfælde, kan hjælpe med at forhindre osteoporose, og hjælper med at reducere risikoen for udvikling af calcium-holdige nyresten, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University. I forbindelse med natrium, kalium spiller også en afgørende rolle i at opretholde et sundt blodtryk niveauer. Mennesker, der indtager kalium-rig kost har lavere blodtryk niveauer end sammenlignelige grupper af mennesker, hvis kost er lav på kalium.

Andre Næringsstoffer

Friske og tørrede figner er fremragende kilder til fibre og giver betydelige mængder af mineraler som jern, kobber, calcium, magnesium, mangan og kalium. En 100-grams servering af friske figner, giver 74 kalorier, er 0,75 gram protein, 0,3 gram fedt og omkring 19 gram kulhydrater, hvoraf næsten 3 gram fiber og lidt over 16 gram er naturligt forekommende sukkerarter, ifølge USDA. Forholdsvis, en 100-grams servering af tørrede figner, der giver 249 kalorier, 3.3 gram protein, lige under 1 gram fedt og næsten 64 gram kulhydrater, som næsten 10 gram fiber og omkring 48 gram, er naturligt forekommende sukkerarter.

Overvejelser

Andre gode kilder i kosten af kalium omfatter rosiner, blommer, appelsiner, tomater, yoghurt, hellefisk, tun, torsk, søde kartofler, spinat, artiskokker, lima bønner og melasse. Forholdsvis, en 100-grams servering af tørrede figner, der giver omtrent lige så meget kalium som en mellemstor bagt sød kartoffel, lidt mere kalium end en 8-ounce servering af almindelig yoghurt og betydeligt mere kalium end en mellemstor banan.

Madlavning tørrede figner, der i væsentlig grad reducerer deres ernæringsmæssige indhold. Når kogte, mængden af kalium i en 100-grams servering af tørrede figner, der falder fra 680 mg til 294 milligram. Tilsvarende, en 100-grams portion kogte tørrede figner indeholder 107 kalorier, eller mindre end halvdelen af de kalorier, der findes i rå, tørret figner.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære