Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Bekæmpe Høje Sukker

Skrevet af Anni Kamps; Opdateret juli 20, 2017

Mere end 100 millioner Amerikanere har for højt blodsukker i form af diabetes eller prædiabetes, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Ofte, højt blodsukker, er et resultat af, at din krop ikke er i stand til korrekt at gøre eller bruge insulin, et hormon, der hjælper med at styre dit blodsukker. Hvis ukontrolleret, højt blodsukker kan øge din risiko for en lang række sundhedsmæssige betingelser, såsom nyre-sygdom, nerveskader, øjenproblemer og tandsygdomme. At lære at kæmpe højt blodsukker kan hjælpe dig med at leve et længere og sundere liv.

Vægttab

Hvis du er overvægtig, et af de første skridt du skal tage for at kæmpe højt blodsukker er for at tabe sig. Overvægt gør det sværere for din krop at korrekt syntetisere og bruger insulin. Selv et beskedent vægttab på 10 til 15 pounds i væsentlig grad kan hjælpe med at afværge højt blodsukker og samtidig forbedre dit kolesteroltal og blodtryk. Hvis du har prædiabetes, et vægttab på 5 til 7 procent af din kropsvægt kan bidrage til at forsinke eller forhindre diabetes med op til 58 procent, ifølge en stor undersøgelse, der blev offentliggjort i februar 2002-udgaven af "New England Journal of Medicine." Generelt, et sundt vægttab, som kommer fra en ordentlig kost og fysisk aktivitet, er mellem 1/2 og 2 pounds per uge.

Fysisk Aktivitet

Motion kan hjælpe med at kontrollere dit blodsukker på to måder. For det første gør dine celler mere følsomme over for insulin, hvilket giver dem mulighed for at bruge mere glukose fra blodet og sænke dit blodsukker. Den anden måde øvelse hjælper til at bekæmpe høje blodsukker ved at bidrage til vægttab og sund vægt vedligeholdelse. Målet for mindst 150 minutter af moderat intensitet aerob aktivitet per uge, og husk motion behøver ikke altid at være i et fitnesscenter. At finde kreative måder at opfylde dine henstillinger om fysisk aktivitet, såsom at gå med venner, deltage i en murene sports team, slå græs eller dans, kan give dig mulighed for at være fysisk aktive og samtidig have det sjovt.

Sund Kost

En ordentlig kost kan hjælpe dig med at tabe vægt, lavere blodsukker og give dig den energi, du har brug for for at forblive aktiv og fit. Det er en udbredt misforståelse, at folk med højt blodsukker bør undgå kulhydrat i kosten, er det næringsstof, der er ansvarlig for at øge dit blod sukker. Kulhydrat er afgørende for produktion af energi i din krop, og bør fortsætte med at være en del af din velafbalanceret kost. Omkring halvdelen af dine daglige kalorier kommer fra kulhydrater. Da hvert gram kulhydrat indeholder 4 kalorier, en person spiser på 1.500 kalorier om dagen bør forbruge cirka 190 gram kulhydrat. Spredning kulhydrat fødevarer hele dagen vil hjælpe med at undgå store udsving i dit blodsukker. Derudover, en sund kost vil understrege, frugt, grøntsager og hele korn, som er gode kilder til fibre, en form for kulhydrat, der hjælper med at sænke blodsukkeret. Det bør også omfatte fedtfattige mejeriprodukter og magert protein fødevarer, og samtidig begrænse forarbejdede fødevarer, fede udskæringer af kød, stegte fødevarer og tilsat sukker.

Medicin og Test

Hvis din læge ordinerer diabetes medicin eller insulin for dig, det er bydende nødvendigt, at du tager dem korrekt for at kontrollere dit blodsukker. Både diabetes medicin og insulin er ofte afhængige af tid, hvilket betyder at du skal tage dem på bestemte tidspunkter af dagen for at få dem til at arbejde ordentligt. Hvis du er på insulin eller har dårlig blodsukkerkontrol, du bør også teste dit blodsukker regelmæssigt derhjemme. Overvågning og optagelse af dine blodsukker niveauer kan hjælpe dig og din læge at afgøre, om du har brug for at justere din kost, fysisk aktivitet eller insulin doser. De fleste eksperter anbefaler, at du kontrollerer blodsukkeret mellem fire gange om dagen, og fire gange om ugen, afhængigt af din blodsukker kontrol og stabilitet.

Om Forfatteren

Anni Kamps er registreret og har licens diætist med en master of science grad i ernæring fra Case Western Reserve University. Hun rådgiver klienter om en bred vifte af ernæringsrelaterede emner, herunder vægttab, hjerte-kar-sundhed, sport ernæring og håndtering af diabetes.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære