Sund Kost >> Sunde Måltider

Fiber-Rige Frugter & Grøntsager

Skrevet af Stephanie Brookshier; Opdateret December 27, 2018

Møde den anbefalede daglige fiber indtagelse kan reducere din risiko for hjertesygdomme og diabetes, og hjælpe med at sænke dit kolesterol. Men de fleste Amerikanere får omkring halvdelen af de anbefalede 25 til 38 gram dagligt fiber. Spise mere fiber-rige frugter og grøntsager, der kan hjælpe dig med at øge din fiber indtagelse.

Squash og Korsblomstrede Grøntsager

Tilføjelse af purerede squash til supper, saucer og gryderetter er en velsmagende og enkel måde at øge din fiber indtagelse. En kop acorn squash har 6 gram fiber, og den samme mængde af vinter squash indeholder 7 g. Korsblomstrede grøntsager er høj i fiber og har sulfurous forbindelser, der giver dem en krydret og bitter smag. En kop broccoli, rødkål eller rosenkål tilbyder 4 gram fibre hver. Stege dem, eller tilføj dem til supper.

Andre Grøntsager

En kop kogt spinat eller grønkål indeholder 3 til 4 gram fibre. Tilføje enten et æg til retter, lasagne eller suppe for ekstra farve og fibre. En kop kogte gulerødder har 5 gram fiber. Skåret op i en stor peberfrugt til en snack og en ekstra 3 gram fiber. En kop majs med middag tilbyder 4 gram fibre.

Bær

Deres lille frø gøre bær en fremragende kilde til fiber. En kop af brombær har 8 gram fiber, eller omkring en tredjedel af en kvindes daglige behov. En kop blåbær eller tranebær vil give 5 gram fiber. En 1-cup servering af jordbær indeholder 4 gram fibre. Vælg bær som en snack, tilføje dem til salater eller få dem til dessert med en støvregn af honning og et drys af hakkede nødder.

Andre Frugter

En stor orange, medium, pære eller mellemlang apple hver har 4 gram fibre og lave en nem snack. En stor kiwi eller den ene halvdel af en stor mango tilbyder hver 3 gram fiber. Spise tre små blommer eller fem svesker til en ekstra 3 gram fiber. Den ene halvdel af et medie, avocado har 4 gram fibre og kan bruges som en sandwich spread eller blandet med salsa til en enkelt dukkert.

Om Forfatteren

Stephanie Brookshier har været en registreret diætist siden 2005. Hun virker som en vægt tab rådgiver, pædagog og ernæring. Brookshier har en bachelor of science grad i nutritional science fra University of Arizona og forfølger sin master of science grad i ernæring fra San Diego State University.

ADVERT

Mest populære