Sund Kost >> Ernæring

Fiber i Svampe

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 27, 2018

Selv om svampe er en svamp, og ikke er i sandhed en plante som andre grøntsager, folk normalt behandler dem som sådan. Herunder svampe i din kost kan hjælpe dig med at nå dine mål på 2 til 3 kopper af grøntsager om dagen. I lighed med andre fødevarer i samme kategori, svampe, der er rig på vand og lav i kalorier og kulhydrater, hvilket kan være en fordel, hvis du forsøger at tabe sig eller styre dit blodsukker. Selv om den vegetabilske gruppe udgør en af de bedste kilder til fibre, svampe er ikke kendt for at have et meget højt fiber indhold.

Rå Svampe

Fiber indhold af svampe varierer lidt, afhængigt af den type. For eksempel, om 3 ounce af hvide, rå svampe, eller hvad der svarer til 1 kop hele, indeholder kun 0,8 gram kostfibre for 21 kalorier. Den samme servering af crimini svampe giver 0.5 gram fiber, mens portobello svampe har 1.1 gram; enoki svampe, 2.3 gram; oyster svampe, 1.9 gram, og shiitake-svampe, 1.8 gram. Ved sammenligning, 1 kop rå broccoli giver 2,4 gram fiber.

Kogte Svampe

Kogte svampe indeholder mere fiber pr kop, blot fordi de er mere koncentreret. Tilberedningen reducerer vandets indhold af svampe, som betyder, at hvad der plejede at være 3 kopper rå svampe bliver mindre end 1 kop kogt svampe, som koncentrerer sin fiber indhold. En 1-cup servering af kogte hvide svampe har 3.4 gram fiber og 44 kalorier, hvilket gør det mere fylde endnu lav i kalorier.

Fiber Krav

Voksne kræver en total på 25 til 38 gram fibre om dagen for kvinder og mænd, henholdsvis, for at opretholde en optimal sundhed. Fiber, der ikke blot fremmer regelmæssig og normal afføring, og det bidrager til at holde din appetit, blodsukker og kolesterol under kontrol. En kop kogt svampe kan hjælpe dig med at få 9 procent til 14 procent af dit daglige fiber behov.

Ernæringsmæssige Fordele

En type fiber, der findes i svampe, der kaldes beta-glucan og er magen til de vigtigste kostfibre i havregryn produkter. Beta-glucan er til gavn for blodsukker og kolesterol i blodet management. Mens svampe kan ikke være den bedste kosten kilde til fiber, så giver de ekstra næringsstoffer, såsom B-vitamin pantothensyre, riboflavin og niacin, og mineralerne selen, kobber og kalium.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære