Sund Kost >> Ernæring

Fiber, Kikærter

Skrevet af Molly McAdams; Opdateret November 28, 2018

Kikærter, også kendt som garbanzo bønner, hører bælgplanter familien, som også omfatter tørrede bønner, linser og flækærter. Bælgfrugter er nogle af de bedste fødevarer, kilder til fiber til rådighed. For at øge fiber i din kost, kan du optage kikærter i en bred vifte af hovedretter, sider retter og snacks.

Fiber

Fiber findes naturligt i vegetabilske fødevarer, såsom grøntsager, korn, grøntsager og frugt. Bælgfrugter som kikærter indeholder både opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre opløses i væske, der findes i dit tarmsystem, og danner en gel-lignende stof, der, blandt andre ting, fælder kolesterol til at hjælpe med at flytte det ud af kroppen, før det kan optages i din blodbaner. Uopløselige fibre aids fordøjelseskanalen proces ved at hjælpe med at flytte mad via din fordøjelseskanalen og ud af din krop i en normal eller hurtig hastighed.

Kikærter

Du vil opdage, kikærter i de tørrede eller på dåse bønner del af dit supermarked. Tørrede kikærter skal være gennemblødt og simret, før du spiser dem eller anvende dem i andre retter. Dåse kikærter er forkogte og -- efter at du har dræn og skyl dem i rent vand -- kan spises direkte fra dåsen. En kop kogte kikærter indeholder 12,5 gram af kostfibre, som er halvdelen af den samlede daglige fiber indtag anbefales til kvinder, og omkring en tredjedel af det beløb, der anbefales for mænd.

Bruger

Kikærter er vant til at gøre den klassiske mellemøstlige dip og sandwich spread kendt som hummus. Hele kikærter er drysset over salater, rørt i supper, krydret og serveres som en grøntsag side parabol og spist på deres egen som en snack. Tørret, formalet kikærter bruges til at lave kikærtemel, som indeholder næsten 10 gram fiber pr kop. Som en høj-fiber, lav-fedt kilde til kulhydrat og plante protein, kikærter gøre værdifulde ernæringsmæssige bidrag til vegetabilsk, gluten-fri, hjerte-sunde og diabetisk kost.

Fordele

De uopløselige fibre i kikærter hjælper med at forhindre eller behandle forstoppelse. Opløselige fibre hjælper med at sænke blodets kolesterol og blodsukker, som igen hjælper med at reducere risikoen for udvikling af hjertesygdomme og styre betingelser såsom diabetes. Fordi kikærter er også høj i protein og jern, de er en god, billig erstatning for kød, der normalt giver de samme næringsstoffer.

Bivirkninger

Hvis du øger mængden af fiber i din kost for hurtigt, kan du opleve bivirkninger såsom oppustethed, gas, kramper og endda diarré. For at undgå dette, gradvist at tilføje mere kikærter og andre høj-fiber fødevarer til din mad, og drikke masser af vand for at hjælpe fordøjelsen proces til at fungere gnidningsløst.

Om Forfatteren

Molly McAdams er en forfatter, der bor i New York City. Hun har dækket sundhed og livsstil i forskellige print og online publishers siden 1989. Hun har en Master of Science grad i ernæring.

ADVERT

Mest populære