Sund Kost >> Ernæring

Gør Fiber Barer Gøre Dig Brus?

Skrevet af Adam Cloe; Opdateret 17 December 2018

Fiber, uanset om det kommer fra fiber stænger eller andre fødevarer, er en vigtig del af kosten. Ikke kun fiber kan hjælpe med at forhindre forstoppelse, men det kan også hjælpe med at reducere appetit og lavere blodsukker og kolesterol niveauer. Fiber stænger kan føre til oppustethed og luft i maven, især for folk, der ikke er vant til at spise fibre. Denne bivirkning kan styres ved gradvist indarbejde fiber i kosten.

Fiber og Fiber Barer

En måde, at producenter af fiber barer øge fiber indholdet af deres produkter, er ved at tilføje "funktionelle" fiber. Funktionelle fiber er en fiber, der har været isoleret fra plante-og dyreriget, og er tilføjet for produkter, såsom fiber barer. Eksempler på funktionelle fibre omfatter inulin, psyllium, pektin og hvede dextrin. Funktionelle fibre giver de samme fordele, såsom at sænke kolesterol og blodsukker, som fiber, der findes i andre fødevarer.

Årsager af Gas i Fordøjelseskanalen

Gas i fordøjelseskanalen kommer fra to forskellige kilder: gas indtagelse, mens man spiser og gas, der genereres af bakterier i tarmen. Bakterier i tarmene forbruge nogle af de kulhydrater, der ikke fordøjes og absorberes fra mave-tarmkanalen, herunder fiber. Når disse bakterier nedbryde disse kulhydrater for fødevarer, de producerer forskellige gasser, herunder brint, kuldioxid og methan-gas.

Fiber Barer og Gas

Fiber stænger kan gøre folk brus, fordi deres fiber er en kilde til mad for tarmbakterier, især for folk, der ikke er vant til at spise store mængder af fiber. Den stigning i fiber får bakterier til at producere mere gas end sædvanligt, hvilket fører til oppustethed, opstød og føle sig oppustet. Denne øgede gas kan også forårsage ubehag og smerte.

Forebyggelse Af Gas

For folk, der får brus efter at have spist fiber barer, spise mindre portioner af fiber stænger --- såsom halvdelen af en bar, på et tidspunkt, - - - kan hjælpe med at reducere mængden af gas, der er produceret af bakterier. Over tid, mave-tarmkanalen, og de bakterier, der vil tilpasse sig til de ekstra fibre, som vil give folk mulighed for at øge deres fiber indtagelse. Vedvarende mave problemer efter at have spist fiber barer kan være et tegn på en fødevareallergi eller en anden underliggende sygdom.

Om Forfatteren

Adam Cloe har været offentliggjort i forskellige videnskabelige tidsskrifter, herunder "Journal of Biochemistry." Han er i øjeblikket en patologi, der er bosiddende på University of Chicago. Cloe har en Bachelor i biokemi fra Boston University, en M. D. fra University of Chicago og en Ph. D. i patologi fra University of Chicago.

ADVERT

Mest populære