Sund Kost >> Kost

Er Feta Ost Sundt?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Feta ost er lavet med fåre-eller gedemælk, og det har en fed og tangy smag. Osten leverer vigtige vitaminer og mineraler, men det kan også være højt indhold af mættet fedt og natrium. Du kan holde feta ost, som en lejlighedsvis del af dit sund kost plan, men fordi det ikke har nogle ernæringsmæssige værdi.

Kalorier og Fedt

En 1-ounce servering af feta ost indeholder 75 kalorier og 6.03 gram fedt, hvoraf 4.23 gram er mættet. At spise en kost, der indeholder for meget mættet fedt kan øge din kolesterol niveauer, som øger din risiko for hjertesygdomme. For meget mættet fedt kan også øge dine chancer for at udvikle Type 2-diabetes. Begræns dit indtag af mættet fedt til 10 procent eller mindre af de samlede antal af kalorier du indtager hver dag, MayoClinic.com anbefaler.

Natrium

Raske voksne bør begrænse deres indtag af natrium til 2.300 mg eller mindre om dagen. Du skal holde dette antal til 1.500 mg, hvis du har været diagnosticeret med hjerte-sygdom, er over 50 år eller er African American. En kost, der indeholder for meget natrium sætter dig på en øget risiko for slagtilfælde, nyresygdom, forhøjet blodtryk og hjerteinsufficiens. En 1-ounce servering af feta ost indeholder 316 mg natrium.

Gavnlige Næringsstoffer

En 1-ounce servering af feta ost forsyninger 140 mg calcium mod dit daglige behov af 1.000 til 1.200 mg. Kalcium hjælper med at holde dine knogler stærke, og kan hjælpe med at forebygge knogleskørhed. Mineral, der understøtter sundheden for dit hjerte, muskler og nerver samt. Den samme servering af feta ost indeholder 0.48 mikrogram 2,4 mikrogram B12-vitamin du har brug for på en daglig basis. B12-Vitamin fremmer også produktionen af røde blodlegemer og hjælper med at holde din hjerne fungerer normalt. Feta ost indeholder små mængder af jern, folat og vitamin D.

Herunder Feta i Din Kost

Vælger reduceret-fedt feta ost til at sænke dit indtag af mættet fedt med omkring en tredjedel. Brug kun en lille mængde af fetaost. Fordi det har sådan en stærk smag, det tager kun en lille smule for at få smag af ost. Drys feta ost over en spinat salat, eller tilføje den til din favorit pasta salat opskrift. Skive feta ost og serveret med oliven og ristede røde peberfrugter, en velsmagende antipasti appetitvækker. Top spaghetti eller lasagne med feta ost, eller røre et par smuldrer til røræg.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære