Sund Kost >> Sunde Måltider

Fat-Burning Fødevarer til den Inaktive Person

Der er ingen magisk mad, som vil give dig en gratis billet til at sidde på sofaen hele dagen og spise chips, mens du stadig tabe sig. Fødevarer må ikke brænde fedt; den eneste måde at forbrænde fedt på er at indtage færre kalorier, end du bruger hver dag gennem daglig aktivitet og motion, så din krop vandhaner i dine fedtdepoter til energi. Dog, hvis du ikke kan være aktiv, er der et par fødevarer og drikkevarer, der lidt kan øge dit stofskifte.

Whey Protein

Blandt de tre makronæringsstoffer -- protein, kulhydrater og fedt-protein, der bruger mest energi under fordøjelsen, og dermed kan det øge din kroppens kalorie-brænding potentielle lidt. Der er imidlertid forskellige typer af protein kan have større virkning end andre. I en undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" i Marts 2011, valleprotein, et biprodukt af ostefremstilling, blev fundet at have en større termisk effekt end kasein, anden mælk-protein. Fedt oxidation var også steget efter indtagelse af valle over kasein i denne undersøgelse.

Grøn Te

Du kan nippe til en dampende varm kop te, mens du sidder på sofaen og give dit stofskifte et lille løft. Grøn te indeholder koffein og stoffer, kaldet catechiner, som begge har en termogen effekt. En undersøgelse offentliggjort i "International Journal of Obesity" i februar 2000 tyder på, at disse to forbindelser effektivt øge termogenese i en synergistisk reaktion, og konkludere, at det kunne være værdifuldt i fedme management. Forskning ud af Penn State University i 2014 fundet mus fodret med grøn te ekstrakt, der udøves regelmæssigt mistet mere vægt end dem, der kun har udøvet eller kun drak grøn te.

Krydret Mad

Fem-alarm chili, Szechuan-røre-yngel og varm salsa er alle fødevarer til at føje til den menu, hvis du ønsker at brænde et par ekstra kalorier uden at udøve. Den ansvarlige ingrediens er hot pepper, som indeholder et stof kaldet capsaicin, der kan sætte skub i stofskiftet. En gennemgang af forskning offentliggjort i "Kemiske Sanser" i 2012 rapporter om, at capsaicin øger energi udgifter og fedt oxidation -- især i høje doser. Hvis du ikke kan tage varmen, den gode nyhed er, at peberfrugter indeholder capsiate, som har de samme virkninger, revision forfattere rapport.

Vægt-Management Tips

Da du ikke kan leve på valle, grøn te og peber alene, der er et par andre fødevarer, du kan medtage i din kost for at hjælpe dig med at holde pounds off, mens du er inaktiv. Kostfibre, der findes i frugt, grøntsager og fuldkorn, er kalorie-fri, hjælper med at fylde din mave, og fremmer positiv blodsukker og appetit kontrol, så du kan forbruge mere løs, men færre kalorier. Din kost bør bestå af primært frisk frugt, grøntsager og hele korn, med mindre mængder magert kød som kylling og fisk og fedtholdige mælkeprodukter. Drikke masser af vand hele dagen, og før måltider, som også kan bidrage til at skabe en følelse af mæthed.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta. Hun studerede kreativ skrivning på American University of Paris og modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland. Hun har også modtaget personlig træner certificering fra NASM og hendes 200 timers yoga lærer certificering fra YogaWorks.

Foto Credits

  • Creatas/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære