Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan Er Fat Adskilt Fra Mælk at Gøre Skummetmælk?

Skrevet af Kathryn Vera; Opdateret 14 December 2018

Som den gamle TV-kommercielle havde det, mælk gør et organ god. Desværre, visse typer af mælk -- herunder sødmælk -- er højt indhold af fedt og kan forårsage vægtstigning, fedme og visse kroniske sygdomme. Mange tout skummetmælk som en måde at skære ned på kalorier og reducere fedt indtag. Dem, der overvejer at skifte til skummetmælk måske ønsker at lære mere om sin produktion.

Creaming Adskillelse

Mælk henstår i 30 til 40 minutter vil adskille naturligt, konstaterer International Livestock Research Association. Denne proces -- kendt som creaming adskillelse -- bygger på principperne om tyngdekraften til at kombinere fat globuler og fremme deres stige til overfladen af en beholder med mælk. Nogle producenter varme mælk til 68 til 122 grader Fahrenheit til at fremskynde creaming separationsproces. De højere temperaturer får fat globuler at vedlægge hinanden og stige hurtigere, hvor de kan så være skummet fra overfladen af mælken.

Centrifugal Separation

Centrifugal separation er en anden teknik, der ofte anvendes til at adskille fedt fra mælk at gøre skummetmælk. Som foreslået af navnet, centrifugal separation bygger på anvendelse af en centrifuge, som spins beholdere af mælk på styrker så højt som 5.000 til 10.000 gange så stor som tyngdekraften. Som mælk, er forarbejdet i en centrifuge, mælk og fedt separat og kanal i adskilte beholdere, konstaterer International Livestock Research Association. Centrifugal separation kan også fjerne bakterier og andre skadelige stoffer fra mælk.

Skummetmælk Ernæring

Mange mener, skummetmælk en ønskelig mejeriprodukter, på grund af den høje mængde af calcium og lavt fedtindhold. I henhold til U. S. D. A. National Nutrient Database, en 8-ounce glas skummetmælk indeholder 0.20 gram fedt og ca 83 kalorier -- væsentligt mindre end den 7.9 gram fedt og 149 kalorier på den samme mængde sødmælk. Hertil kommer, at 8 ounces skummetmælk giver om 299 mg calcium, rapporter U. S. D. A. Nutrient Database-eller omkring 30 procent af den anbefalede daglige dosis til dette næringsstof. De fleste sunde voksne over 18 år bør få mindst 1.000 mg calcium hver dag.

Ulemper af Skummetmælk

På trods af dens lave fedt-og kalorie indhold, skummetmælk ikke kan være det bedste valg for alle. I virkeligheden, Nelms et al. bemærk, at små børn og ældre kan have gavn af det højere fedtindhold i hele -- eller endda 2 procent -- mælk. Fjernelse af fedt fra mælk, kan resultere i tab af visse fedtopløselige næringsstoffer, herunder vitaminer A og D, rapport Nelms et al. Sørg for at læse etiketter omhyggeligt for at sikre, skummetmælk i din købmand, er befæstet med disse vigtige vitaminer.

Om Forfatteren

Kathryn Vera har en master ' s degree i fysiologi, samt licensure som en Registreret Diætist. I øjeblikket arbejder hun som Klinisk træningsfysiolog i hjerterehabilitering, hvor hun giver pleje til patienter, der lever med en kronisk hjertesygdom.

ADVERT

Mest populære