Sund Kost >> Kost

Fedt og Fiber i Østers

Østers er en af dine bedste valg til fisk og skaldyr, der er rig på næringsstoffer, og samtidig være lavt forurenende stoffer såsom kviksølv eller polychlorerede biphenyler, rapporter Monterey Bay Akvarium, fisk og Skaldyr Se. Ifølge Fiske-og Se, du skal købe opdrættede østers, når det er muligt da de er ikke kun nærende, men også de teknikker, der anvendes til at høste dem er mere miljøvenlig end dem, der anvendes for vildt-fangede østers. Østers indeholder ikke fibre, men de er en kilde til fedt, som ernæringseksperter sige, kan gavne dit helbred.

Total Fedt Indhold

En 3-ounce servering af varm Pacific østers indeholder 3.91 gram fedt i alt. Dette beløb er cirka 6 procent af Food and Nutrition Board ' s anbefalede daglige tilførsel af fedt for sunde voksne mænd og kvinder efter en 2,000 kalorie diæt. Af det samlede fedtindhold i en servering af østers, 0.867 gram mættet fedt, 1,5 gram er flerumættede fedt og 0.660 gram er enkeltumættet fedt. Ifølge Dr. Faye Dong, ernæring professor ved University of Illinois, skaldyr som østers kan være en del af en sund, fedtfattig kost, fordi de indeholder langt mindre fedt, der samlede end kød som okse-eller svinekød, og fordi de har en relativt høj andel af flerumættede fedtstoffer.

Omega-3 Fedtsyrer

Østers er en god kilde til omega-3 fedtsyrer, med en 100-grams servering giver 0.69 g eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, eller DHA, kombineret. Dette beløb er mere per portion end den, der er indeholdt i sammenlignelige portioner af krabber, hummer, muslinger, muslinger eller fisk som snapper eller havkat. En kost rig på omega-3 fedtsyrer EPA og DHA, der er forbundet med en nedsat risiko for hjertesygdom, åreforkalkning, højt blodtryk og højt kolesteroltal. Østers kan bidrage til American Heart Association ' s henstilling til at forbruge mindst to portioner af fisk og skaldyr er rige på omega-3 fedtsyrer hver uge.

Fiber Indhold

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s Nutrient Database rapporter om, at østers ikke indeholder fibre. Kostfibre findes kun i plante-baserede fødevarer, med opløselige fibre bestående af pektin, tyggegummi og planteslim forbindelser inde i plantecellerne og uopløselige fibre, der består af lignin, cellulose og hemicellulose i planternes cellevægge. Gode kilder til kostfibre omfatter bønner, fuldkorn, frisk frugt og grøntsager. For at få mest gavn ud af dine måltider, optage både fiber-rige fødevarer og magert protein fra næringsstof-tætte fødevarer som østers regelmæssigt i din kost.

Overvejelser

Du kan være bekymret over det høje kolesterol indhold af fisk og skaldyr som østers. Hver 3-ounce servering af varm Pacific østers indeholder 85 mg kolesterol, eller cirka 28 procent af de mere end 300 mg kolesterol, at voksne bør begrænse sig til hver dag. Men, østers indeholder ikke-kolesterol sterol-forbindelser, der kan hjælpe med at sænke din samlede kolesterol ved at blokere absorption i tarmen. Du kan maksimere denne fordel ved at spise østers i moderate mængder, og at vælge lav-fedt forberedelse metoder som stegning, grilning eller dampning. Brug urter, krydderier og citronsaft til sæson kogt østers og undgå smør eller fløde saucer med højt kolesterol og mættet fedt.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære