Sund Kost >> Kost

Får Du Fat I At Spise Vandmelon?

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret November 21, 2018

En skive af søde og saftige vandmeloner, kommer til at tænke på barndom sommerminder, men mange mennesker spekulerer på, hvis de er saboterer deres kost ved at hengive sig til denne velsmagende behandler. For vandmelon-elskere, denne lækre overbærenhed er en lav-kalorie måde at tilfredsstille din søde tand uden at løbe risikoen for at få fat.

Kalorier

Vandmelon er en lav-kalorie fødevarer, der indeholder kun 46 kalorier per kop. Ifølge Mayo Clinic, det tager omkring 3.500 kalorier til at gøre et pund af fedt i kroppen, så vandmelon er ikke sandsynligt, at bidrage til vægtøgning. Fordi en kop vandmelon indeholder mindre end et gram fedt, det er også passende for en lav-fedt diæt. Vandmelon indeholder også 139 gram vand per kop sammen med en lille mængde af fiber, så det kan hjælpe med at fylde dig op og gøre dig mindre tilbøjelige til at spise andre, højere kalorieindhold fødevarer i samme måltid.

Glykæmisk Load

Nogle af de populære kostvaner fokus på det glykæmiske index, som måler hvor hurtigt kulhydrater i en given fødevare hæve blodsukkeret. Vandmelon har et højt glykæmisk indeks, måling af 76 på 100-point-skala, så folk nogle gange tror, at dette betyder, vandmelon vil ødelægge deres kost og gøre dem til at tage på i vægt. Men en 1-cup servering af vandmelon indeholder kun 11 gram kulhydrater, så det ville tage 10 kopper af vandmelon for at nå de 100 gram tærskelværdi, der anvendes til at måle det glykæmiske index i en fødevare. At måle effekten af vandmelon på blodsukkeret ved hjælp af den glykæmiske belastning -- en måling, der tager højde for mængden af kulhydrater i en servering -- er en bedre indikator. Vandmelon har et meget lavt glykæmisk belastning, kun 4 på en skala fra 20, hvilket indikerer, at det ikke er at øge blodsukkeret, eller påvirke vægtøgning.

Fordele fra Arginin

En komponent i vandmelon kan faktisk hjælpe dig med at tabe vægt. Vandmelon indeholder høje niveauer af et stof kaldet citrullin, som omsætter i de essentielle aminosyrer arginin. En 2015 dyr undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Aminosyrer fundet, at øget arginin niveauer reduceret fedt og øget muskel gevinster i rotter. Mens undersøgelser i mennesker er stadig i gang, og stigningen i arginin koncentrationer i blodet efter indtagelse af vandmelon kan en dag være knyttet endegyldigt til øget vægttab.

Overvejelser

Tilsætning af vandmelon til en kost, som introducerer ekstra næringsstoffer, der kan hjælpe dig-funktionen på dit bedste. Vandmelon er højt kalium, et mineral, der hjælper med at opretholde blodets-calcium niveauer, modulerer blodtryk og holder dine organer fungerer korrekt. Vandmelon indeholder også vision-styrkelse af A-vitamin og magnesium, som aids i muskler og knogler funktion. Prøv at begrænse dit samlede indtag af frugt til om 2 kopper om dagen, er den anbefalede daglige mængde for voksne, og variere dit indtag af frugt til også at omfatte en bred vifte af frugt, ikke bare en vandmelon. Samtidig forbruge mere vandmelon i en enkelt dag, vil ikke gøre dig tyk, at spise større mængder af frugt hver dag eller begrænse dit indtag af frugt til kun at vandmelon kan få dig til at gå glip af de næringsstoffer, der findes i andre frugter og grøntsager.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære