Sund Kost >> Kost

Hvorfor fastfood Er Dårligt for Dig og Træsko Arterier

Fast food kultur, der har nået globale proportioner og mange restaurant kæder, der findes i hele verden. Mayo Clinic advarer om, at fastfood forbrug er generelt usundt og fører til en alarmerende stigning i overvægt hos både børn og voksne. Det er også en synder i hjerte-kar-sygdom, der påvirker hjertet og arterier. Fastfood kan øge risikoen for åreforkalkning, eller hærdning og forsnævring af arterierne, hjertesygdomme og slagtilfælde på grund af de typer af ingredienser, det indeholder, og de beløb, folk typisk forbruger.

Transfedtsyrer

Mange forarbejdede og hurtig fødevarer indeholder mættede trans fedt, som er skabt af en proces, der tilføjer brint og flydende vegetabilske olier. Transfedtsyrer, også kendt som delvist hydrogenerede olier, hæve din usunde kolesterol niveauer, der fører til fede plaques og hærdning af arterierne. American Heart Association anbefaler, at disse usunde fedt bør begrænses til mindre end 1 procent af dit samlede daglige kalorieindtag, eller mindre end 2 gram om dagen. Hurtig fødevarer indeholder store mængder af transfedtsyrer. For eksempel, en stor portion pommes frites på en kæde indeholder omkring 3,5 gram transfedtsyrer.

Sukker

Fastfood måltider ofte inkluderer drikkevarer som juice, milkshakes, smoothies og sodavand, der er højt indhold af sukker og kalorier. En 12-ounce sodavand indeholder 9 teskefulde sukker og 140 kalorier. En artikel offentliggjort i det medicinske tidsskrift "Pediatrics" advarer om, at høj forbruget af sukker kan føre til fedme og en stigning i Type 2 diabetes i både voksne og børn. Alle typer af diabetes, kan få konsekvenser for kroppen, herunder syge arterier, ifølge American Diabetes Association. Selv om kost sodavand har færre kalorier, kan de få dårlig valg af fødevarer ved at øge sukker trang.

Kalorier

Vægtøgning og fedme, ofte forårsaget ved at indtage flere kalorier, end du bruger hver dag, som kan føre til hjerte-kar-sygdom. Hurtig mad er energi tæt, hvilket betyder, at det er højere i kalorier, end en tilsvarende størrelse del af andre sundere fødevarer. Som de fleste mennesker, skøn mad indtag af hvor stor den del, der ser ud, er det let til at spise for mange kalorier i et fastfood-måltid. For eksempel, et kvart pund burger med ost på en fast food kæde indeholder cirka 520 kalorier og en stor portion pommes frites indeholder 400 kalorier. Dette giver næsten halvdelen af den gennemsnitlige 2.000 kalorier, at de fleste voksne kræver per dag.

Portionsstørrelse

Ud over at være fyldt med kalorier, fastfood typisk serveres i store portionsstørrelser. Dette fremmer salget, fordi kunderne føler, at de får en god deal. Pommes frites, burgere, milkshakes og sodavand er super-sized at lokke kunder til at købe mere og er tilgængelige på relativt billige priser i forhold til sundere fødevarer. En rapport udgivet af BBC News bemærker, at portionsstørrelse fører til overforbrug af fastfood og bidrager til vægtstigning, fedme, diabetes og hjerte-kar-sygdom.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære