Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Udvinde Olie Fra Huden af Appelsiner

Skrevet af A. J. Andrews; Opdateret 09 December, 2018

Orange skind indeholder de fleste af de æteriske olier af orange tree, og de er kilden til de limonen, eller orange olie, du finder i de fleste tilført vodka og andre fødevarer. Du er nødt til at bruge de grundlæggende metoder ved udvinding af olie derhjemme, men du har kun brug for et par almindelige køkkenredskaber.

Grundlæggende Æteriske Olier

Æteriske olier er fedtholdige væsker, som indeholder estere og andre aromatiske forbindelser, der udgør den specielle duft af en plante. De mest produktive æteriske olier, du ser i butikker, såsom dem, der er udvundet af citrusfrugter som citroner og appelsiner, er som regel rigeligt i anlæg samt. Appelsiner, for eksempel, har relativt høje mængder af æteriske olie, når sammenlignet for at noncitrus frugter, hvilket gør dem til en af de lettere frugter, til udvinding af olie fra derhjemme. Limonen ikke udgøre en sundhedsrisiko, når de indtages i mængder, der findes i fødevarer, men det har ikke undergået nok-test til at bestemme dets sikkerhed når der bruges medicinsk, så begræns dit indtag til, hvad du normalt får fra orange-krydret fødevarer.

Metoder Til Udvinding

Appelsiner har store koncentrationer af limonen i kirtler tæt på overfladen af deres skaller, og de frigiver det, når gnides, opvarmet eller på anden måde stimuleret. De fleste kommercielle producenter, der bruger rinds, der er tilovers fra juicing appelsiner til en kold ekstraktionsmetode, såsom maskine slid eller kold presning, fordi de er let tilgængelige. Mange af de kommercielle olie-operationer på tværs udnytte alle plantevæv, ved hjælp af dampdestillation, opløsningsmidler og vand diffusion til at høste den olie, der er indeholdt i blade, stængler og blomster. Selv om de kommercielle producenter, der har udstyr, der gør udvinding nemmere, kan du kopiere et par metoder i dit køkken ved hjælp af dagligdags værktøjer.

At-Home Koldpresning

Koldpresning er en af de ældste metoder til udvinding af olie og en, du kan replikere derhjemme med et hvidløg presse. Du vil ikke få så meget olie at trykke på de peelinger, som du ville ved dampdestillation, som giver omkring 150 milligram olie per 15 gram skræl, men du vil udtrække nok til mad aroma. Til at udvinde olie ved hjælp af et hvidløg presse, først og skrabe den hvide marv fra indersiden af appelsinskal. Skær skræl i 1 cm stykker og opvarme dem i 110 til 120 grader Fahrenheit vand på komfuret; "kold" i denne forstand betyder ikke varme den peels nok til at ødelægge olien. Pakke peels i pressen og presse olien ud i en food container. Du skal have mindst 25 store orange peels til at udtrække en nyttig mængde af olie.

At-Home Opløsningsmiddelekstraktion

Brug en ren form af ethanol, sådan som 100-bevis tredobbelt destilleret vodka, for at adskille limonen fra appelsinskaller kræver ikke så meget kraft som at trykke på, men det tager mere tid. Skær skræl i 1/4 til 1/2-inch stykker og læg dem i en ren glaskrukke. Tilføj nok vodka til knap dække skræl og opbevar beholderen i et rum-temperatur skab til om to uger. Ryst beholderen mindst en gang om dagen, derefter stamme vodka i en flad skål. Tillader vodka til at fordampe, og skrabe olie i en food container.

Om Forfatteren

A. J. Andrews arbejde har optrådt i Mad og Vin, Fricote og "BBC Good Food." Han bor i Europa, hvor han bager med vild gær, mælk geder ost og forbereder sig til Retten i Master Sommeliers niveau II eksamen. Andrews har modtaget formel uddannelse på Le Cordon Bleu.

ADVERT

Mest populære