Sund Kost >> Ernæring

Overdreven Vitamin B-6, B-9 B-12

Hvis du ikke har et tilstrækkeligt indtag af B-vitaminer, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle en række kroniske medicinske problemer, herunder hjertesygdomme, kræft og neurologiske forstyrrelser. Men indtagelse af for meget af vitaminer B-6, B-9 B-12 kan også være skadelige. Tal med din læge, før du tager kosttilskud, der indeholder en af disse vitaminer, og tag aldrig mere end den anbefalede dosis.

Vitamin B-6

Ifølge Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board, det tolerable øvre indtag grænse, eller UL, vitamin B-6 for voksne mænd og kvinder er 100 mg per dag. UL repræsenterer den maksimale mængde af næringsstof, som en person kan forbruge regelmæssigt uden at opleve bivirkninger. Hvis du har mere end UL for a-vitamin, B-6, kan du udvikle følelsesløshed og smerter i arme og ben. Linus Pauling Institute siger, at der i ekstreme tilfælde, er din evne til at gå kan være forringet. De fleste sunde voksne ikke har brug for mere end 1,3 mg hver dag.

Vitamin B-9

Voksne har brug for ca 400 mikrogram af B-vitamin-9 -- også kaldet folsyre eller folat -- hver dag for at støtte hjernens sundhed og til støtte i syntesen af røde blod celler, DNA og RNA. Food and Nutrition Board har sat UL for a-vitamin, B-9 på 1.000 mikrogram i døgnet for mænd og kvinder over 19 år gammel. Mens overdreven vitamin B-9 forbruget ikke direkte er forbundet med skadelige bivirkninger, det kan skjule symptomer på en vitamin B-12 mangel, som kan forårsage alvorlige skader på nervesystemet.

Vitamin B-12

Food and Nutrition Board har ikke fastsat en UL for a-vitamin B-12, da undersøgelser ikke tyder på, at der er nogen medicinske problemer, der er forbundet med store mængder af vitamin B-12 indtaget fra fødevarer, kosttilskud eller injektioner. University of Maryland Medical Center gør advarer om, at hvis du tager vitamin B-12 kosttilskud for en lang periode af tid, og du kan forårsage en ubalance i kroppens niveauer af andre B-vitaminer. Den anbefalede daglige tilførsel af vitamin B-12 for voksne mænd og kvinder er 2,4 mikrogram i døgnet.

Expert Insight

Den bedste måde for dig at opfylde dine behov for vitaminer B-6, B-9 B-12 er at spise en kost, der indeholder en bred vifte af friske råvarer, hele korn, lavt - eller ikke-fede mejeriprodukter og magert kød, fisk og fjerkræ. Linus Pauling Institute rapporter om, at det er næsten umuligt for dig at få store mængder af disse vitaminer fra mad, og at alle forekomster af skadelige bivirkninger var alle relateret til kosttilskud. Medmindre din læge har anbefalet, at du har brug for tilskud, har til formål at få din vitamin B-6 fra grøntsager og magert kød som kylling eller kartofler og din vitamin B-9 fra bønner, bladgrøntsager grønne grøntsager, og beriget korn. Skaldyr, æg, kød, mælk, fjerkræ og berigede korn er alle gode kilder til vitamin B-12.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære