Sund Kost >> Ernæring

Overdreven Indtagelse af Mineraler

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret 17 December 2018

Mineraler er en vigtig del af en sund, velafbalanceret kost. Nogle mineraler, du har brug for i store mængder hver dag, mens andre er tilstrækkelig i meget små mængder. De fungerer i hele celler og væv i din krop til at opretholde din sundhed, men tager i for store mængder af disse næringsstoffer kan være skadelige for dit velbefindende.

Natrium

Natrium hjælper med at kontrollere mængden af blod, som igen påvirker dit blodtryk. Dette mineral kan også lede strøm mellem celler til at hjælpe med muskel sammentrækning og transmission af nerveimpulser. Selv om nogle fødevarer, der naturligt indeholder natrium, kan du normalt indtager det enten i tabel salt eller i forarbejdede fødevarer såsom soja sauce, bacon, konserves supper eller fastfood. Fordi natrium er så udbredt, er det nemt at forbruge overskydende mængder i din kost, som kan prædisponere dig til at udvikle højt blodtryk. Hos personer med nyresygdom, kongestiv hjerteinsufficiens eller skrumpelever, alt for meget i kosten natrium kan også føre til farlige niveauer af væskeophobning.

Jern

Den dominerende funktion af kostens jern er at hjælpe med at transportere ilt til dine celler. Jernmangel kan være et alvorligt sundhedsproblem, men jern toksicitet kan også være farligt. Din krop udskiller kun minimale mængder af jern, så medmindre du mister jern på grund af blødning, at du har potentiale til at akkumulere den i dine bløde væv, når din jern storage steder er mættet. Jerntilskud, taget i overskud, og kan forårsage kvalme, opkastning, diarré, og endda død.

Calcium

Din knogle sundhed afhænger af en tilstrækkelig kosten calcium, og dette mineral spiller også en afgørende rolle i muskelsammentrækning, nerve funktion og celle-til-celle kommunikation. Men indtagelse af for meget calcium over tid kan resultere i forstoppelse og en øget risiko for nyresten. Selv om overskydende calcium i dit blod kan få det til at indbetale i blødt væv, denne betingelse sker typisk på grund af en underliggende lidelse, såsom en skjoldbruskkirtel tumor, og er ikke på grund af tidskrævende ekstra calcium i din kost.

Fluorid

De fleste af fluorid i din krop er bosat i dine tænder og knogler, der danner en stabiliserende kompleks med calcium. Det er ikke strengt afgørende for opretholdelse af livet, men det er af stor værdi i forebyggelse af karies og en styrkelse af dit skelet. På grund af fluorid til drikkevandet i mange samfund i USA, og det kan være en ingrediens i dental produkter, toksicitet af dette mineral kan forekomme. En overdosering af fluor kan forårsage ubehag i maven, opkastning, diarre, savlen og sveden, samt ændringer til dine tænder. Mild dental symptomer omfatter små hvide pletter på din tand emalje, mens alvorlig toksicitet kan omfatte pletter og huller i tænderne.

Mangan

Mangan fungerer som en cofaktor for en lang række enzymatiske reaktioner i din krop. Toksicitet af dette mineral kan opstå fra at drikke vand, der er forurenet med høje niveauer af det eller tager i alt for mange mineralske kosttilskud. Neurologiske symptomer, der ligner dem af Parkinsons sygdom er den primære bekymring med mangan toksicitet, og børn, der udsættes for høje niveauer af mineralet kan opleve forsinkelser.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære