Sund Kost >> Ernæring

Overskydende Zink

Zink i din kost understøtter din sundhed på flere måder. Det hjælper med at give struktur til proteiner i hele din krop, det spiller en rolle i opretholdelse af cellemembraner, og det tjener som en cofaktor for enzymatiske reaktioner. Dette mineral hjælper i regulering af genekspression og fremmer en robust immunsystemet, samt. I tillæg til dens funktion i nerve transmission og hormon sekretion, zink er også vigtige for reproduktion, vækst og udvikling. Som en voksen, du har brug for mellem 8 og 11 milligram af dette mineral hver dag; men indtagelse af mere end dette beløb kan føre til sundhedsskadelige effekter.

Mave-Problemer

Med undtagelse af østers, der kan indeholde mere end 10 milligram zink hver, de fleste fødevarer, kilder til dette mineral forsyning, moderat eller lavt beløb til din kost. Kosttilskud, på den anden side, kan tilbyde betydeligt mere end den anbefalede daglige mængde, og pludselige høje doser mellem 50 og 450 milligram kan forårsage mave-tarm-lidelse. Kvalme, mavesmerter, opkastning og diarré er almindelige symptomer på overskydende zink i din kost, og jo større dosis, jo mere alvorlig, de kan være.

Kobbermangel

Mineraltilskud, der indeholder mindst 50 milligram zink, hvis du tager dem dagligt, kan i sidste ende føre til en kobber mangel. Et protein, der er kendt som metallothionein, i din tarm-celler øges som reaktion på forhøjede niveauer af zink i dit system. Dette protein har evnen til at binde metaller, såsom kobber, og dermed forhindre deres absorption, selvom du har masser af i din kost. Fordi metallothionein binder kobber mere stramt end zink, høje niveauer af kobber i din kost ikke har samme hæmmende effekt på zink absorption som zink har på kobber.

Andre Sundhedsmæssige Effekter

For meget zink i kosten, kan forårsage en række andre sundhedsmæssige problemer. Mens en mangel på zink kan gå på kompromis, hvordan dit immunforsvar, overskydende zink i din kost kan undertrykke immunforsvaret fungere så godt. Det kan interferere med dannelsen af normale røde blodlegemer, og kan nedsætte mængden af sunde high-density lipoprotein kolesterol, der cirkulerer i blodet. Hertil kommer, at daglig indtagelse af mere end 100 milligram af dette mineral -- omtrent 10 gange det beløb, du har brug for hver dag-kan øge din risiko for at udvikle prostatakræft.

Lægemiddelinteraktioner

Zink kosttilskud kan reagere med visse lægemidler, enten at blande sig med stoffet eller forårsager ændringer i kroppens zink niveauer. For eksempel, både tetracyklin og quinolon antibiotika interagere med zink, hvilket gør den antibiotika, der er mindre effektiv og mindske mineral absorption. En lignende virkning, der opstår i forbindelse med reumatoid arthritis narkotika penicillamin. Men, som disse interaktioner, der sker, når medicin og zink supplement mød op i din tarm, begrænse dit indtag af zink til den anbefalede daglige mængder og tager stoffet og de tillæg på mindst to timer, bortset kan hjælpe med at minimere deres samspil.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære