Sund Kost >> Sunde Måltider

Fremragende Fedt Brændere i Indisk Mad

Som de fleste retter, Indiske retter, kan hjælpe eller hindre vægt kontrol afhængigt af de fødevarer, og de dele du vælger. Mens fødevarer selv ikke forbrænde fedt, visse fødevarer og næringsstoffer forbedre processen mere end andre-herunder fødevarer og næringsstoffer er udbredt i Indiske retter. Sikre, at dit mål er opfyldt ved at fremhæve disse fødevarer som en del af en afbalanceret kost og motion rutinemæssigt at sikre, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager.

Bælgplanter Retter

Dal, en suppe og gryderet lavet med hel eller purerede linser og bønner, er en Indisk korte. Det er rige i fiber og protein, som fremmer appetit kontrol. I en undersøgelse offentliggjort i "European Journal of Nutrition" i Maj 2010, 30 overvægtige voksne, der forbruges en reduceret kalorie-kontrolleret kost med eller uden fire ugentlige portioner af kogte linser, ærter, bønner eller kikærter i otte uger. Ved undersøgelsens afslutning, at deltagerne, der forbruges den bælgfrugter havde mistet mere vægt, og viste større forbedringer i kolesterol og blodtryk niveauer end ikke-bælgplanter spisere. For potentielt lignende ydelser, vælge dal uden tunge fløde eller smør. Som eksempler kan nævnes channa masala, eller karry kikærter, og dal tarka, en krydret linsesuppe.

Hele Korn Brød

For mange mennesker, Indisk mad er bare ikke lige uden kultur er traditionelle, flade brød. Selv om nogle sorter, såsom hvidløg naan, er ofte lavet med forarbejdede korn og toppet med smør, andre-som roti, chapatis og hele hvede naan -- består primært af linser eller hel-hvede mel og vand. Disse fiber-rige brød øge fylden mellem måltiderne, mens der giver færre kalorier, hvilket gør dem mere anvendelige til at miste overskydende pounds. Et stykke af hel-hvede naan giver over 5 gram fiber og 10 gram protein, som også fremmer appetit kontrol.

Vegetabilsk Karryretter

Fordi grøntsager er rige på fibre og vand, som begge er kalorie-fri, de lader dig spise mere og fylde op på færre kalorier. Snarere end at indlæse dit middagsbord med tunge kødretter, American Heart Association anbefaler en vegetabilsk skål og en protein skål for at holde din mættet fedt og kalorier lave. En typisk kop blandede grøntsager tilberedt med 1/2 spsk olivenolie eller ghee, som er afklaret smør; løg; hvidløg, og ingefær giver kun omkring 60 kalorier. Husk, at saucer tilføje kalorier. Vælge lysere saucer, såsom tomat-baserede, i stedet for kraftig, cremet saucer, når det er muligt.

Fisk eller Kylling Retter

Forbrugende masser af protein kan hjælpe dig slank ned ved at holde dig fyldigere længere, siger Diane Welland, en registreret diætist og bidragende forfatter til "Dagens Diætist." Fisk og hvidt kød, kylling uden skind give rigelig protein, mindre fedt og kalorier end fedt kød. I stedet for en korma, braiseret kød fad serveres i en rig, cremet sauce, har tandoori chicken tikka -- udbenet skinless kylling stykker ristet kabob-stil i en lerovn. Tandoori rejer er en anden mulighed lys, som er kylling og fisk curries tilberedes i vegetabilske saucer. For at skabe en balanceret måltid og holde din vægt i skak, tjene fisk eller kylling med friske eller kogte grøntsager og en beskeden del af -- helst brune -- basmati ris eller hel-hvede-brød.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

Foto Credits

  • Manu_Bahuguna/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære