Sund Kost >> Kost

Eksempler på Fødevarer Prebiotiske

Skrevet af Don Amerman; Opdateret 12 December 2018

Prebiotics er nondigestible eller delvist fordøjelige fødevareingredienser, der stimulerer væksten af sunde bakterier i tyktarmen og dermed fremme bedre helbred. Sammen med probiotika, som er levende mikroorganismer, at støtte mave-tarm-sundhed, prebiotics betragtes som funktionelle fødevarer, såkaldte fordi de giver sundhedsmæssige fordele, der går ud over basal ernæring. Selv om de er også tilgængelige i supplement form, prebiotics forekommer naturligt i en række almindelige fødevarer med højt fiber indhold.

Mød Prebiotics

Gør op prebiotiske familie er flere fiber-elementer, der forekommer naturligt i fødevarer, du spiser. De to hyppigste undertyper af prebiotics er tæt forbundet inulins og fructo-oligosaccharider, eller FOS, som begge passere gennem den lille tarmen uden at blive fordøjet og absorberet, hvilket gør dem til fremragende prebiotics. Når disse prebiotics nå tyktarmen, de stimulere væksten af bifidobakterier -- probiotika, der forekommer naturligt i den menneskelige mave-tarmkanalen -- og andre gavnlige mikroorganismer. En anden subtype inden for de prebiotiske familie er, at den galacto-oligosaccharider, eller GOS, som er syntetiseret fra laktose – en kompleks sukker til stede i komælk – ved enzymatisk aktivitet i kroppen. GOS er også til stede i flere nondairy fødevarer.

Symbiose af Prebiotics, Probiotika

Forskning har etableret stærke beviser for et symbiotisk forhold mellem prebiotics og probiotika. Tilstedeværelsen af prebiotiske fødevarer i tarmen skaber et miljø, hvor probiotiske mikroorganismer kan blomstre, mens tilstedeværelsen af probiotika aids gut ved at fordøje den komplekse prebiotiske kulhydrater. Forbrugende prebiotiske fødevarer i forbindelse med probiotiske kosttilskud kan forstærke fordelene ved begge.

Fødevarer Rige på Prebiotics

Fødevarer, der indeholder høje niveauer af inulin og FOS omfatter asparges, burre, cikorie, mælkebøtte rod, Jerusalem artiskok, porrer og løg, ifølge . Selv om enzymer, der kan omdanne laktose fra mælk til GOS i den menneskelige krop, disse prebiotics forekommer også naturligt i flere plante-baserede fødevarer. Disse fødevarer omfatter korn, bælgsæd og korsblomstrede grøntsager som broccoli, rosenkål, kål, blomkål, collard greens, grønkål, radise og kålroe.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

Selv om de er bedste kendt for at fremme væksten af gavnlige bakterier eller probiotika i din mave-tarmkanalen, prebiotics har nogle ekstra fordele, der gør dem til et velkomment supplement til en sund kost. Vigtigst blandt disse fordele er øget calcium absorption, hvilket er særlig vigtigt for vedligeholdelse af sunde knogler og tænder. Givet prebiotics' støtte til mave-tarm-sundhed, medicinske forskere er også at undersøge, prebiotics at se, hvordan de kan være nyttige i at forebygge eller behandle inflammatoriske tarm sygdom og kræft i tyktarmen.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære