Sund Kost >> Ernæring

Eksempler på GMO-Fødevarer

En GMO-fødevare er en fødevare, som stammer fra en eller flere genetisk modificerede organismer, eller Gmo ' er. Genetisk modifikation, involverer indsættelse af fremmede gener – som regel fra en anden plante -, dyre-eller mikroorganisme i en fødekilde ' s genetiske kode. Selv om krydsbestøvning til at producere hybrid plante-eller dyrearter har været almindelig praksis i århundreder, meget af nutidens genetiske modifikation finder sted i laboratoriet, således at mad forskere til at fremskynde processen.

Hvad er pointen?

Forskere manipulere planters og dyrs DNA til at producere mad, som ikke kun er velsmagende, men mere nærende, ifølge University of Maryland Medical Center. Andre årsager til gensplejsning af vores mad kilder omfatter udvikling af mad, planter, der er naturligt resistente over for skadedyr, og dermed reducere behovet for pesticider, og også resistent over for tørke, lette efterspørgslen efter vand, en stadig mere knappe naturressourcer. Stadig andre mål for genetisk modifikation omfatter produktion af fødevarer, afgrøder, der har et større udbytte og en kortere vækstsæson. Bioteknologiske også manipulere med den genetiske kode i nogle fødevarer kilder til at tilføre planter eller dyr, med mere ønskværdige træk.

Kritikere af genteknologi af vores fødevarer kilder frygt for den proces, der åbner mulighed for, at genetiske ændringer, som er uventede og potentielt skadelige for forbrugerne. Andre mulige ulemper omfatter udryddelse af oprindelige afgrøder, hvis en genetisk modificerede fødevarer anlæg interbreeds med naturlige organismer og til sidst tørrer dem ud. Andre kritikere peger på, at i genetisk at ændre fødevarer kilder til at modstå en sygdom eller skadedyr, det kan gøre dem mere sårbare over for en anden, at en sådan trussel.

Flavr Savr Tomaten

I "Sikker Mad", forfatter Deborah Mitchell fortæller historien om den skæbnesvangre Flavr Savr tomaten, en genetisk modificeret tomat, at den AMERIKANSKE regering godkendt til salg over rådgivning af forskere, der havde udviklet den. Forskerne var bekymret for, om prøver, der viste, at forsøgsdyr, der blev fodret med tomat udviklet mave læsioner. Selv om regeringen ignorerede forskernes bekymring, AMERIKANSKE forbrugere leveret den ultimative dom, spidst undgå tomat ikke på grund af sundhedsmæssige betænkeligheder, men fordi de følte, at det havde ingen smag, værd at gemme.

Roundup Ready-Majs, Sojabønner

Roundup, en glyphosphate-baseret herbicid, der markedsføres af Monsanto i Usa siden 1975, er meget brugt af landmænd til at kontrollere væksten af ukrudt i deres områder. Men herbicider også kan påvirke den majs, sojabønner og andre afgrøder, der vokser i disse områder. For at komme omkring dette problem, Monsanto og mad forskere samarbejdede om at udvikle genetisk modificerede stammer af disse populære fødevarer, afgrøder, der kan tåle glyphosphate, således at ukrudt uden at have nogen negative effekter på afgrøder, i henhold til "Grønne Spørgsmål og Debatter." Ved hjælp af disse gensplejsede frø og en specialudviklet version af herbicid, der hedder Roundup Ready, landmænd kan markant reducere de udfordringer, der er af ukrudt.

Rainbow Papaya

Én gang en større kontant-afgrøde i Hawaii, papaya er modtagelige for ringspot virus, en 1990'erne udbrud, som næsten ødelagde afgrøderne. Fødevareforskere skabt Regnbuen papaya, en genetisk modificeret version af den frugt, der er designet til at modstå virus. Men de vigtigste udenlandske markeder, især Japan, i første omgang afvist denne GMO frugt, rammer statens papaya avlere i pengepung. I januar 2012, det AMERIKANSKE Department of Agriculture meddelte, at Japan endelig var godkendt import af Regnbuen papaya, således at genåbne et vigtigt marked for Hawaii-avlere.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære