Sund Kost >> Kost

Ikke Alle Stofskifte Metabolisere Kalorier i Samme tempo?

Din metabolic rate er den mængde energi, også kaldet kalorier, der er nødvendige til brændstof kroppens processer såsom vejrtrækning, holde dit hjerte slå, alle cellulære funktioner og daglige aktiviteter. Din krop får sin energi fra næringsstoffer i fødevarer. Mange faktorer har indflydelse på den hastighed, som din metabolisme, brænder kalorier, herunder genetik og aldring. Selv om dine gener og din alder er uden for din kontrol, kan du manipulere andre faktorer, der påvirker dit stofskifte.

Kroppens Sammensætning

En muskuløs krop har en hurtigere metaboliske sats end en krop med et højt fedtindhold, i henhold til Sheri Barke, MPH, RD, sports-og wellness-diætist på College of the Canyons Student Health Center. I hvile, energi krav af et pund af muskelvæv er omkring tre gange højere end den mængde energi, der er brændt af fedtvæv. Fordi mænd er mere muskuløs, de har et stofskifte, der er højere end for kvinder. Riverside Medicinsk Klinik for Sundhed Uddannelse Department forklarer, at høje individer, der med deres store overflade, kræver flere kalorier og har et højere stofskifte end dem, der er af kortere mennesker.

Meget Lavt Kalorieindhold Kost

Spise adfærd kan ændre din metaboliske sats. Din krop er udstyret af naturen til at opretholde livet. Når det ikke kan få nok næringsstoffer fra fødevarer, der opfylder metaboliske behov ved udvaskning af næringsstoffer fra kroppens væv som muskler. Muskelsvind nedsætter dit stofskifte. Dr. Len Kravitz, pædagog, forsker og motion videnskabsmand med University of New Mexico, angiver, at der er meget lav-kalorie diæter kan få dig til at brænde så meget som 300 færre kalorier per dag.

Livsstil-Vaner

En stillesiddende person forbrænder færre kalorier end en person, der fører en aktiv livsstil gør. At bruge længere tid at udføre aktiviteter, som ikke øger energi udgifter-for eksempel, der ligger ned, ser tv, sidder ved et skrivebord eller computer, eller spille videospil -- er karakteristisk for en stillesiddende livsstil. Gradvist stigende aktivitet øger dit stofskifte til at opfylde større behov for energi. Konsultere din læge, for at udelukke enhver medicinske problemer, før stigende fysiske aktiviteter.

Rygere oplever nedsat appetit, fordi nikotin medfører en mindre højde på blodsukker, forklarer State University of New York, Fredonia. Når du stoppe med at ryge, dit stofskifte bremser med omkring 10 procent, med en tilsvarende nedgang i antallet af forbrændte kalorier. Koffein kan også påvirke stofskiftet. Hvis du drikker to til tre kopper kaffe om dagen, mængden af koffein, de indeholder, kan øge din metaboliske sats af 3 til 5 procent.

Hypothyroidisme

Hypothyroidisme, også kendt som underaktiv skjoldbruskkirtlen, har en stor indvirkning på stofskiftet. Thyroxin, er det vigtigste hormon, der produceres af din skjoldbruskkirtel, styrer metaboliseringen af alle dine celler og væv. Fordi det ikke kan producere nok hormon thyroxin, en underaktiv skjoldbruskkirtlen bremser dit stofskifte, ifølge University of Rochester Medical Center.

Alder

Som en del af den aldrende proces, din muskelmasse, falder, du forbrænder færre kalorier og dine ernæringsmæssige behov ændrer sig. På grund af deres langsommere stofskifte og faldende aktivitet, ældre voksne, der kræver færre kalorier, efter J. E. Anderson og S. Forud for Colorado State University. En læge eller diætist kan anbefale en nærende kost og motion regime for at imødekomme de ændrede metaboliske behov for ældre voksne.

Om Forfatteren

Sara Tomm begyndte at skrive i 1971. Hun har certifikater på det medicinske, fysiologiske og ernæringsmæssige principper og behandlingsmetoder for spiseforstyrrelser. Som en vægt-management konsulent, Tomm forfatter til undervisningsmaterialer i relation til de medicinske, psykologiske, miljømæssige og sociale aspekter af spiseforstyrrelser, ernæring og fysisk kondition. Hun har studeret på Columbia University, Henry George School of Social Science, Farmingdale State College og Suffolk Community College.

Foto Credits

  • Polka Dot Images/Polka Dot/Getty Images
ADVERT

Mest populære