Sund Kost >> Kost

Hvad Enzymer Er Brugt til at Nedbryde Kulhydrater?

Skrevet af Ann Jamerson; Opdateret 07 December, 2018

Den makronæringsstoffer kulhydrat består af simple og komplekse former, der er din vigtigste kilde af energi. Din krop kan let absorbere simple kulhydrater, kaldet monosaccharider, for stofskiftet. Men disaccharider og polysaccharider, komplekse kulhydrater, der er sammensat af to eller flere sukkermolekyler, kræver yderligere behandling, før din krop kan optage og bruge dem. Flere enzymer, der kan hjælpe med dette ekstra trin for at nedbryde komplekse kulhydrater til brugbar monosaccharider.

Spyt Amylase

Spyt amylase starter fordøjelsen af stivelse, et af de mere komplekse former for kulhydrat. Udskilles i spyt spyt amylase nedbryder lang kæde og forgrenede kulhydrater, der er kendt som amylose og amylopectin, i to - og tre-molekyle sukker kaldes maltose. De enkelte underenheder, der gør op maltose er glukose, kroppens primære brændstof kilde.

Pancreas Amylase

Amylase, der udskilles fra bugspytkirtlen kommer ind i tyndtarmen gennem den fælles galdegang med andre fordøjelses enzymer og stoffer. Når det kommer ind i duodenum, den første del af tyndtarmen, pancreas amylase kan omdannes til sin aktive form. Det fungerer så på den samme kapacitet som spyt amylase på nogen stivelse, der ikke var smittet i maltose molekyler i munden.

Tarm Maltase, Sucrase og Laktase.

Foring af din lille tarmen udskiller tre enzymer, som støtte i hydrolyzing polysaccharider og disaccharider til monosaccharider. Maltase spalter ovennævnte maltose i enkelte glukose molekyler; sucrase deler saccharose, mere almindeligt kendt som tabel sukker, i sin glucose og fructose komponenter; laktase nedbryder laktose eller mælkesukker, til glucose og galactose. Tyndtarmen, så optager disse individuelle sukker og transporterer dem til leveren for behandling.

Hvad Med Fiber?

Kostfibre er en anden kompleks form for kulhydrat, men din krop kan ikke fordøje og absorbere det. Typer af fibre omfatter cellulose, inulin, pektin og maltodextrin. Fiber er fortsat intakt, som den bevæger sig gennem din mave-tarmkanal og ikke gennemgår en mekanisk eller enzymatisk nedbrydning. Det giver bulk og blødhed til afføring, som hjælper med fjernelse af toksiner og forhindrer forekomsten af forstoppelse og ubehageligt afføring, efter at Cornell University Gannett sundhedsydelser.

Komplikationer

En mangel på eller fravær af nogen af disse enzymer kan forårsage flere mave-komplikationer, der spænder fra mild til svær. De mest almindeligt kendt komplikation, laktose intolerance, resultater fra mangel på laktase-enzym. Dette giver mulighed for laktose at fremskridt gennem dine tarme ufordøjet til at levere brændstof til de naturligt forekommende bakterier der. Bakteriers metabolisme af laktose medfører kvalme, diarré, mavekramper og gas. Medfødt sucrase-isomaltase mangel refererer til en tilstand, hvor kroppen ikke kan nedbryde, med indhold af saccharose eller maltose. Som en medfødt lidelse, spædbørn ofte til stede med underernæring efter et nederlag at tage på i vægt og vokser med den forventede hastighed. National Institutes of Health Genetik Hjem Henvisning bemærk, at børn med medfødt sucrase-isomaltase mangel få forbedret tolerance af saccharose og maltose, da de få ældre.

Om Forfatteren

Ann Jamerson begyndte at skrive annoncer og informative brochurer for forskning, forsøg i 2003 under et praktikophold hos en alcohol and drug research center. Hun hjalp til i skrivning og redigering af manuskripter vedrørende brystkræft gener og psykosociale effekter på de berørte patienter. Hun fik sin bachelorgrad i biologi fra University of California, San Diego og er i øjeblikket deltager sygeplejeskole.

ADVERT

Mest populære