Sund Kost >> Ernæring

Enzymer I Figner

Figner er en af de sødeste frugter almindeligt tilgængelige. De blev brugt i oldtiden som et sødemiddel længe før opdagelsen og produktion af raffineret sukker. Figentræet er nævnt en fremtrædende plads i Bibelen, og daterer tilbage tusinder af år til at regioner af Mellemøsten og Nordafrika. Ud over at smage sødt, figner er meget nærende. Desuden, figner er blandt de få frugter, der indeholder et enzym i stand til at fordøje protein.

Figner

Figner, der menes at have oprindelse i enten vestlige Asien og nordlige lilleasien, før de bliver almindeligt dyrket i lande i Mellemøsten og grænser op til Middelhavet. Figner blev specielt vigtige i kosten af de gamle Grækere og Egyptere og Kinesere. Faktisk er det kun druer og oliven, der blev anset som mere økonomisk betydning i den Græske og Romerske kulturer. Fig træer blev til sidst bragt til Amerika af Cortez og andre spanske opdagelsesrejsende. Figner vokser bedst i Middelhavet-lignende forhold, som kan findes i Californien.

Ficin

Figner indeholder enzymet ficin, som er en proteolytiske enzym i stand til at nedbryde protein til aminosyrer. Din krop bruger aminosyrer til at opbygge strukturer og stoffer, der er baseret på protein, såsom muskel, bindevæv og andre enzymer. Proteolytiske enzymer, som ficin er effektive på tenderizing kød, selv om de enzymer, der er temperaturfølsomme. For eksempel, ficin er mest effektivt ved metabolisering af protein mellem 140 og 160 grader Fahrenheit, ifølge bogen "Nutritional Sciences for Menneskers Sundhed." Ficin er aktive under disse temperaturer også, men det bliver inaktiv over 160 grader. Som et resultat, friske figner, der kan være en fremragende kød tenderizer for, siger, madlavning gryderetter, men dåse figner indeholder kun inaktive ficin på grund af høj behandling temperaturer-de er ude af stand til at nedbryde protein. Ficin bidrager også til figner afførende egenskaber.

Ernæringsmæssig Profil

Friske og tørrede figner er en rig kilde til kulhydrater og en glimrende kilde til kostfibre, jern, kalcium og kalium. I virkeligheden, 92 procent af de kulhydrater i tørrede figner er simple sukkerarter som glukose og fruktose, der henviser til, at de andre 8 procent er uopløselig opløselig fiber og pektiner. Friske figner er buttet, men de bliver hurtigt bløde, som de modnes, fordi pektin i celle vægge opløses.

Andre Frugter, Der Indeholder Enzymer

Ficin er magen til andre proteolytiske enzymer, der findes i frugt, såsom papain i papaya og bromelain i ananas. Disse frugter er gode kød, fisk og kylling marinader når den er frisk, men også nyttigt desserter til at følge protein-rige måltider. Andre frugter, hvis enzymer støtte ved at fordøje protein omfatter ingefær, rod, guava, kiwi, avocado, brombær og mango.

Om Forfatteren

Sirah Dubois er i øjeblikket en Ph.d. - studerende på fødevarevidenskab efter at have afsluttet sin master grad i ernæring ved University of Alberta. Hun har arbejdet i privat praksis som en diætist i Edmonton, Canada og hendes kost-relaterede artikler har optrådt i Edmonton Journal avis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære