Sund Kost >> Kost

Hvad Er Beriget Brød?

Skrevet af Karen Curley; Opdateret December 27, 2018

Den vigtigste ingrediens i brød beriget er raffineret, hvidt mel. At producere hvidt mel, producenter fjerne det yderste lag-også kendt som den bran -- og kimen til kernen. Endosperm eller inde i kernen, er derefter malet til et fint mel. Brød producenter erstatte mange af de næringsstoffer tabt under fræsning, når forberede dejen til beriget brød, så det indeholder de samme næringsstoffer som dem i hele hvede brød, men de kan ikke erstatte den fiber, der går tabt under fræsning.

Hvede Kerne

Hvede-kernen er vitaminer, mineraler, proteiner og kulhydrater. Klid indeholder de fleste vitaminer og mineraler, og endosperm har færre næringsstoffer. Frøhviden er lettere at fordøje end klid eller kim og reducerer fedt, der kan forårsage harsk mel. Det giver også tre-fjerdedele af den protein, der er indeholdt i en hel-hvede-kernen.

Beriget

Hvidt mel mister mere end tre-fjerdedele af sin fiber, halvdelen af calcium og fosfor, halvdelen af sin thiamin, mere end tre fjerdedele af dens niacin og en tredjedel af dens vitamin E. Den tilsatte næringsstoffer tilbage til hvidt mel til at bage brød beriget omfatter thiamin, riboflavin og niacin i henhold til Purdue University Mad og Ernæring Specialist, Sandra D. Simons. Disse næringsstoffer er medlemmer af B-kompleks vitaminer. Thiamin-eller B1-vitamin aids i normal nervesystem fungerer. Riboflavin, vitamin B-2 fremmer sund vision, giver energi og aids i sund hud. Niacin hjælper dig med at fordøje fødevarer og hjælper med at opretholde en normal appetit og nervesystem.

Befæstede

Berigede brød beriget med tilsatte næringsstoffer tilbage i mel efter fræsning. De to næringsstoffer for at se til i berigede brød er folinsyre og jern. Folinsyre hjælper med at forhindre, at nogle fosterskader og sænker risikoen for hjertesygdomme og visse kræftformer, ifølge Linus Pauling Institute. Jern i befæstede, beriget brød hjælper med at transportere og gemme ilt i blodet, der producerer energi, som beskytter celler og fremme heling.

Overvejelser

Når spise beriget brød, finde andre fødevarer, der tilsættes fibre i din daglige kost, som frugt, grøntsager og hele korn brød. Hele korn brød, som er lavet med hel hvede kerne, giver fiber, der kan mindske din risiko for hjertesygdomme og visse former for kræft og for at udvikle diabetes, ifølge Mayo Clinic.

Om Forfatteren

Karen Curley har mere end 18 års erfaring i sundhed og ernæring, med speciale i sund mad valg for familier. Hun fik USDA certificering i fødevarer, næringsstoffer, fødevarer grupper og spædbarn/barn ernæring, og har en B. A. i engelsk fra University of Massachusetts. Curley er også en ivrig gartner, hjem renovator, Collie opdrætter, dog trimmer og hundetræner.

ADVERT

Mest populære