Sund Kost >> Sunde Måltider

Følelsesmæssige Konsekvenser af en Dårlig Kost

Skrevet af August McLaughlin; Opdateret November 28, 2018

Den gennemsnitlige Amerikanske forbruger for få hele korn, frugter og grøntsager, og store mængder af raffineret korn, sukker og usunde fedtstoffer, ifølge 2010-Kostråd for Amerikanerne. Ud over at bidrage til den fysiske sundhed risici, som mangler på næringsstoffer og fedme, en usund kost kan forstyrre din følelsesmæssige velvære. At lære mere om disse bivirkninger kan inspirere dig til at træffe kloge kosten beslutninger. For de bedste resultater, søge vejledning fra en registreret diætist.

Depression

I en undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Psychiatry" i januar 2010, kostvaner af 1,046 kvinder i alderen fra 20 til 93 blev analyseret. Forskerne fandt, at deltagere, der forbruges en "traditionel" kost, understreger, grøntsager, frugt, fisk, kød og fuldkorn, var mindre tilbøjelige til at opleve depressive lidelser end de, der spiste en "western" kost, rig på raffinerede korn, sukker, stegt mad og forarbejdede fødevarer. Den vestlige spise mønster har tendens til at mangle vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og fibre -- næringsstoffer, der spiller en vigtig rolle i hjernens funktion og blodsukker, og som et resultat, dit humør.

Angst

Kvinder, der spiste den vestlige kost i "The American Journal of Psychiatry" undersøgelse var også mere tilbøjelige til at opleve angst end kvinder, der spiste hovedsagelig hele fødevarer. Selv om spisevaner er ikke kendt for at forårsage angst, de kan udløse flareups eller gøre dine symptomer værre. Ivrig efter humøret kan der også stammer fra at følge en restriktiv vægt tab kost, siger National Eating Disorders Association. Spiser for få kalorier eller næringsstoffer, der kan øge din risiko for mad og vægt-relateret angst. Overspisning rutinemæssigt kan have lignende konsekvenser, især hvis det fører til overdreven vægtstigning. At spise for meget eller for lidt, eller at spise en kost rig på sukkerholdige eller raffinerede fødevarer, kan også påvirke blodsukker kontrol. For at undgå disse risici, spiser primært kompleks kulhydrat kilder, som hele korn og bælgfrugter, som fremmer ro.

Dårlig kropsopfattelse og Selvværd

Mange psykologiske fagfolk se en stærk sammenhæng mellem selvværd og ernæring, siger Birgit W. Kaplan, en psykolog, der er tilknyttet den Amerikanske Ernæring Forening. Usunde spisevaner, hæmmer hjernens funktion og forårsage nedsat selvværd som følge af tåget at tænke, humørsvingninger og forvirring. Dårlig kropsopfattelse er en fælles biprodukt af overspisning, især når det forårsager uønskede vægt gevinst. For at forbedre appetit og vægt kontrol, hjernens funktion og den måde, du opfatter dig selv, målet for en afbalanceret, kaloriefattig passende kost baseret på sunde fødevarer.

Stress

Dieters er mere tilbøjelige til at opleve stress end deres ikke-slankekure kolleger, i henhold til National Eating Disorders Association. Spiser for få kalorier og kulhydrater kan øge stress, fordi de begge er nødvendige for en ordentlig hjernefunktion og produktion af feel-good kemikalier, såsom serotonin. Overspisning er også stressende, især når de lægges pounds akkumulere. Overspisning eller hjertekrampe), og om natten kan forårsage halsbrand, hvilket øger din risiko for dårlig søvn -- en anden faktor, der er forbundet med depressive stemninger, angst og stress. Hvis du lægger op på koffein og sukker i løbet af dagen for at kompensere, dårlig søvn og dårlig at spise bliver en usund cyklus, der fremmer vægtstigning. At spise en afbalanceret måltider og snacks hele dagen, og begrænse sengetid billetpris til en lille, sund snack, der kan hjælpe med at forhindre disse komplikationer.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære