Sund Kost >> Kost

Gøre Æg Leverer Gode eller Dårlige Fedtstoffer?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Æg har et dårligt ry for deres fedt-og kolesterol-indhold, men ikke alle af fedtstoffer i æg er "dårlig". Æg giver hjerte-sunde enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer, også kendt som MUFAs og PUFAs. Fordi æg giver både nyttigt og potentielt skadelige fedtstoffer, kan de indgå som en del af en overordnet sund og afbalanceret kost. Hvis du er bekymret for, om indtagelse af for meget fedt fra æg, der er alternativer til at hele æg, der er meget lavere i fedt.

Gode Fedtstoffer

Et stort æg, der er mindre end 5 gram fedt. Omkring 3 gram af det beløb, der kommer fra sunde enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer, eller MUFAs og PUFAs. Enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer hjælpe med at beskytte dit hjerte ved at holde dit kolesteroltal inden for det normale område. Disse fedtstoffer kan også hjælpe med at reducere din risiko for type 2-diabetes, ved at hjælpe med til at regulere insulin niveau, der stabiliserer dit blodsukker.

Dårlige Fedtstoffer

De resterende fedt, mindre end 2 gram, i et stort æg kommer fra mættet fedt. Denne potentielt skadelige fat rejser low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol, som bidrager til hærdning af arterierne. Som dit hjerte arbejder hårdere for at skubbe blod gennem stive arterier, en tilstand kendt som åreforkalkning, dit blodtryk stiger. Disse effekter kan øge din risiko for at udvikle hjertesygdom.

Hele æg også har spor af transfedtsyrer. Ikke kun gøre trans fedt, øge LDL-kolesterol, også de lavere god high-density lipoprotein, eller HDL-kolesterol, MayoClinic.com rapporter. High-density lipoprotein hjælper med at holde dit blod kolesterol inden for normalområdet ved at sænke niveauet af dårlige low-density lipoprotein. Kost med et højt transfedtsyrer yderligere at øge din risiko for højt kolesteroltal og hjertesygdomme.

Fedt Anbefalinger

Alle fedtstoffer, gode eller dårlige, har 9 kalorier per gram. Du bør indtage mere end Mellem 20 procent og 35 procent af din samlede kalorieindtag fra fedt, i henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne, 2015 og 2020. Hvis du indtager i gennemsnit 2.000 kalorier om dagen, kan du medtage 44 77 gram fedt. Holde dit hjerte sundt ved at erstatte mættede fedtstoffer med MUFAs og PUFAs, når det er muligt. Maksimalt 10 procent af din samlede kalorier kan komme fra mættet fedt og 1 procent fra transfedtsyrer. Dette svarer til en maksimal 22 gram mættet fedt og 2 gram transfedt per dag for en 2,000 kalorie diæt.

Kolesterol

Æg er højt kolesterol, som ikke er en type fedt, men det gør det øge din risiko for hjertesygdomme. Kolesterol er et voksagtigt stof, træsko og hærder arterier, når du har for meget i din blodbanen. Du bør begrænse kolesterol til 300 mg / dag, i henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010. Hvis du er i risiko for at udvikle hjertesygdomme eller diabetes, begrænse dit daglige indtag til 200 milligram. Et stort æg giver cirka 185 mg kolesterol.

Alternativer

Næsten alle de fat i hele æg kommer fra blommen. Æggehvider giver kun små mængder af fedt og 0 gram kolesterol. En 1/2-cup servering af æggehvider har en minimal .25 gram fedt. At have en tre-æg, omelet packs mere end 550 mg kolesterol i din kost. Som et sundere alternativ, gøre en omelet med én hele æg og to æggehvider. Vil du holde dit kolesterol indtag til mindre end 200 mg, samtidig med at få nogle af de gode fedtstoffer fra æggeblomme. Du kan reducere kolesterol og det meste af det fedt, helt ud ved hjælp af almindelig æggehvider eller æg udskiftninger, der har æg-hvide baser.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære