Sund Kost >> Ernæring

Er Æg et Protein, Kulhydrat eller Lipid?

Skrevet af Molly McAdams; Opdateret November 27, 2018

Æg indeholder nogle proteiner, og nogle af lipider, eller fedtstoffer, men at de ikke indeholder en betydelig mængde af kulhydrat. Æggehvide indeholder mest protein, mens æggeblomme indeholder lipid. Når æggene er klassificeret som enten et protein, kulhydrat eller fedt, de er normalt kategoriseret som et protein. Det er fordi et hvidt æg er en billig og rig kilde af høj kvalitet protein, så æg, der er grupperet sammen med andre gode kilder, såsom kød, fjerkræ, fisk og bælgfrugter.

Protein

Et stort æg giver 6 gram protein. Protein i æggehvide betragtes som en "perfekt" protein, som alle andre former for protein er målt. Det er fordi et hvidt æg indeholder alle de essentielle aminosyrer, eller byggesten af protein, som din krop ikke er i stand til at producere selv. Når din krop ikke kan producere en bestemt aminosyre, det skal komme fra kosten.

Fedt

Et stort æg indeholder 5 gram fedt. Af det samlede beløb, 1,5 gram er mættet fedt. Et stort æg indeholder også ca 200 mg kolesterol, som er en fedt-lignende stof, der kun findes i animalske fødevarer. Fordi mættet fedt og kolesterol i kroppen er to næringsstoffer, der er forbundet med at hæve kolesterol i blodet og øger risikoen for hjertesygdomme, sundheds eksperter, når anbefales at begrænse æg i kosten til mindre end fire af en uge. Nu, dog, æg, der er anerkendt som en nærende kilde til protein, der ikke i væsentlig grad hæve kolesterol niveauer i de fleste mennesker, så disse grænser har været afslappet.

Indtag

At følge en hjerte-sund kost, USDA anbefaler at spise op til en hel æg om dagen, som en kilde af protein eller andre næringsstoffer. Da fedt og kolesterol er kun findes i æggeblomme, kan du spise så mange æggehvider, som du ønsker. Når du bager, eller forbereder de fleste fødevarer, der kræver mere end et æg, du kan bruge to æggehvider til at erstatte hver yderligere hele æg i opskriften.

Bruger

Ud over at være kogt, stegt eller scrambled på deres egne, æg, er også brugt som emulgatorer til at hjælpe med at holde sammen på den fede og fedtholdige ingredienser i saucer og lagkager til at holde blandinger, der er glat. Æg bagt varer chewier, snarere end crispier. Når slået, protein i æggehviderne stivner og holder på at luftbobler, så fødevarer som kager, marengs, pandekager og souffles stige højere og er lettere i konsistensen.

Om Forfatteren

Molly McAdams er en forfatter, der bor i New York City. Hun har dækket sundhed og livsstil i forskellige print og online publishers siden 1989. Hun har en Master of Science grad i ernæring.

ADVERT

Mest populære