Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er EGCG i Grøn Te?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: November 19, 2018

Grøn te skylder sin subtile smag og blid, mund-udrensning munden til en række organiske forbindelser. En af dem er epigallocatechin gallate, normalt forkortet som EGCG, som har tiltrukket sig opmærksomhed inden for den medicinske-og wellness-samfund for dens potentielle sundhedsmæssige fordele. Mere forskning er nødvendig, men i mellemtiden grøn te er fortsat en tiltalende drikke, og enhver sundheden på længere sigt vil være en behagelig bonus.

At sætte EGCG I Forbindelse

Epigallocatechin gallate er en af en gruppe af plante-phenoler ofte beskrevet som tanniner, da nogle af disse stoffer har længe været brugt til tan huder til læder. De giver te sin milde munden, den egenskab, der gør din mund til at føle sig ren og frisk, efter du har haft en kop. Nogle anlæg phenoler, herunder EGCG, er især "bioaktive," hvilket betyder at de er meget sandsynligt, at interagere med andre organiske molekyler og cellulære processer. Denne aktivitet er præcis, hvad gør EGCG så interessant for forskere.

Det er en Potent Antioxidant

En af de første ting at vide om EGCG er, at det griber ind med oxidation, og derfor kan hjælpe med at minimere oxidative skader på cellerne. Oxidative skader er kendt for at være en medvirkende faktor i en lang række sygdomme, især kræft. Så nogle kilder, især kosttilskud industrien, argumentere for, at indtagelse af masser af antioxidanter bør yde beskyttelse mod en række kræftformer. Virkeligheden er nok mere nuanceret.

American Cancer Society påpeger, at mens antioxidant-rige fødevarer, der har vist en beskyttende virkning, er det endnu ikke klart, at det kommer fra antioxidanter i sig selv. Yderligere, antioxidant kosttilskud kan faktisk øge din risiko for nogle kræftformer.

Det Kan Beskytte Mod Kræft

Når det er sagt, er der grund til at tro, at EGCG i grøn te giver en beskyttende virkning mod kræft. Reagensglas-og dyreforsøg har vist, at EGCG forstyrrer dannelsen af flere typer af kræft, selv om de mekanismer, der endnu ikke er fuldt forstået. National Cancer Institute tæller over 50 undersøgelser af te forbrug og dens virkning på kræft siden 2006, er der mange af, som viste en vis grad af løftet. Desværre resulterer i reagensglas og dyr er ikke så meningsfuld som resulterer i levende mennesker, og resultaterne af undersøgelser på mennesker har været overbevisende.

Det Hjælper Årvågenhed og Kognition

Grøn te er kendt for medvirken i en mental årvågenhed, hvilket ikke er overraskende i betragtning af dens koffein indhold og tilstedeværelse af en anden veletableret stimulerende kaldes L-theanine. Det er interessant, et 2017 papir i Phytomedicine gennemgået en lang række undersøgelser og konkluderede, at grøn te er gavnlige virkninger på hjernens aktivitet kunne ikke forklares fuldt ud af de to stimulanser.

Andre undersøgelser, der har kigget direkte på EGCG for potentielle fordele i kognition og årvågenhed. For eksempel en 2016 studie i Neurovidenskab viste, at EGCG beskytter nyudviklede neuroner, mens et 2017 papir gennemgang af EGCG effekt på downs Syndrom konkluderede, at EGCG havde i det mindste nogle gavnlige virkninger på hjernen. Måske mest spændende, en 2015 papir i Journal of Azheimer ' s Sygdom påvist, at EGCG, især i forbindelse med motion, kan bidrage til at minimere virkningen af Alzheimers.

EGCG, Hjerte-kar-Funktion og Vægttab

En af EGCG mest opmærksomhed at få potentielle fordele er dets foreslåede rolle i vægttab og hjerte-kar-funktion. En 2015 gennemgang er blevet offentliggjort i tidsskriftet Næringsstoffer, der findes grund til at tro, at EGCG kan spille en rolle i at reducere risikoen for metabolisk syndrom, som er en sammenslutning af sygdomme, der bidrager til fedme og hjerte-kar-problemer. EGCG virker også til at hjælpe leveren med at bryde ned og behandle fedtstoffer, ifølge en undersøgelse offentliggjort på PLOS One i 2014. At drikke grøn te vil ikke på magisk vis få dig til at tabe vægt, men at indarbejde grøn te regelmæssigt i et afbalanceret program med sund kost og motion kan meget vel vise sig at være gavnligt for den generelle sundhed.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok, tidligere restauratør og frodig freelance skribent. En selv-beskrevet "mad-videnskab nørd," han læser akademiske artikler til underholdning. Han blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology. Hans mad og ernæring artikler har optrådt på høj-profil steder, herunder Livestrong, Healthfully, Walgreens.com, LeafTV, GoBankingRates, Vitamix.com og mange andre.

ADVERT

Mest populære