Sund Kost >> Sunde Måltider

Virkningerne af at Tage Fisk Olie Gelcaps

At tage fisk olie kosttilskud kan give dig nogle sundhedsmæssige fordele, men de kan også forårsage utilsigtede virkninger. Fisk olie-gel kapsler er ofte mere praktisk end at tage skefulde af fiskeolie og generelt behøver ikke at blive nedkølet som nogle fisk olie kosttilskud at gøre. For at undgå mulige negative bivirkninger ved at tage fiskeolie kapsler, tjekke med din læge, før du tager dem, og altid indtager fiskeolie i anbefalede doser.

Hjerte-Kar-Fordele

At tage fisk olie-gel caps regelmæssigt kan bidrage til at reducere din risiko for at udvikle hjertesygdom. Selv om studier, der undersøger virkninger af fiskeolie på hjertet forebyggelse viser blandede resultater, en undersøgelse offentliggjort i 2010 i "Aktuelle Åreforkalkning Rapporter" rapporter om, at omega-3-rig fiskeolie sænker blodets triglycerid-niveauer, mindsker dødeligheden fra kongestiv hjerteinsufficiens og er til gavn for den primære og sekundære hjertet forebyggelse. MedlinePlus bekræfter, at fiskeolie reducerer triglycerid-niveauer-som hjælper lavere hjerte-sygdom risici -- når det tages i form af 1-gram kapsler.

Fordele for Kognitiv Sundhed

Fordi omega-3 fedtsyrer, som findes i fiskeolie, der er nødvendige for en korrekt kognitiv udvikling hos spædbørn og børn, er det ingen overraskelse, at fiskeolie kan påvirke kognition hos voksne. En undersøgelse offentliggjort i 2013, "Psykofarmakologi" fundet, at ældre mennesker med mild kognitiv svækkelse, der tog fiskeolie kapsler viste signifikante forbedringer i den kognitive funktion og hukommelse i forhold til at studere emner, der indtages placebo kapsler.

Blødning Risici

Tage fiskeolie kapsler, især i store doser, kan øge din risiko for blødning. MedlinePlus bemærker, at indtagelse af mere end 3 g fiskeolie dagligt øger blødning risici, og fisk olie kosttilskud kan forårsage næseblod. Vær forsigtig, når at tage fisk olie kosttilskud, hvis du tager blodfortyndende medicin eller krydderurter, og altid tjekke med din læge at bestemme den passende fiskeolie dosis for dig-især hvis du har en medicinsk tilstand, der kræver medicin.

Ubehagelige Bivirkninger

I tillæg til mulig øget blødning risici, tage fisk olie i store doser kan fremkalde andre ubehagelige bivirkninger. Disse kan omfatte, udslæt, diarré, halsbrand, kvalme, dårlig ånde, oppustethed, gas og opstød. Til at hjælpe med at reducere disse potentielle ubehagelige bivirkninger, der er forbundet med indtagelsen af fiskeolie kapsler, MedlinePlus foreslår, frysning af fisk olie eller tage hætter med mad. University of Maryland Medical Center bemærker, at tage tid-release præparater af fisk olie kosttilskud kan også hjælpe med at reducere ubehagelige bivirkninger.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

Foto Credits

  • Thinkstock Images/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære