Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er konsekvenserne, hvis en Person Bruger For Meget Natrium?

Natrium spiller en afgørende rolle for din sundhed-det er vigtigt for at opretholde kroppens elektrolytter og væske balance, og det er også støtte i optagelse af næringsstoffer. Men de fleste mennesker behøver ikke at bekymre dig om at få nok salt, der er i deres kost fordi de almindelige Vestlige kost indeholder meget mere, end du har brug for. Ved regelmæssigt at indtage for meget natrium har en markant negativ effekt på din sundhed og bidrager til sygdom.

Højt Blodtryk

Hvis du hele tiden optage for meget natrium i din kost, øger du risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk. Din krop er afhængig af natrium til at hjælpe dig med at undgå væsketab og opretholde en sund mængde blod, men store mængder af natrium i dit system føre til overskydende væskeophobning. Dette øger mængden af blod, som igen øger blodtrykket. Over tid, dette højt blodtryk fører til sundhed og øger risikoen for kronisk sygdom.

Øget Risiko for Hjerte-kar-Sygdomme

Den kronisk højt blodtryk eller hypertension, forårsaget af for meget natrium sætter dig i risiko for hjerte-kar-sygdom. Det øger din risiko for åreforkalkning, en sygdom, der udvikler sig, når dine arterier akkumulere fede indskud, kaldet plaques. Disse indskud hindre blodkar funktion. En kost høj i natrium også sætter dig i risiko for slagtilfælde -- et blodkar blokering eller ruptur, der afskærer blodtilførslen til en del af din hjerne-og hjerte-kar-sygdom, en sygdom, der påvirker blodkarrene, der forsyner dit hjerte med ilt.

Andre Negative Virkninger

For meget natrium i din kost kan også bidrage til knoglesygdom. En høj natrium indtag øger mængden af calcium, der efterlader din krop via din urin. Din krop har brug for kalk til at opretholde en sund knogletæthed, mens calcium tab kan påvirke dit knoglevæv. Som sagt, det er endnu ikke fuldt forstået, hvor meget natrium indtag bidrager til knogletab, forklarer Linus Pauling Institute. Den høje blodtryk forårsaget af for meget natrium, også kan skade dine nyrer, og høj natrium indtag er også forbundet med en højere risiko for mavekræft.

Begrænse Dine Natrium

Institute of Medicine har fastsat en passende indtagelse af natrium på 1,5 gram pr dag og den øverste indtag grænse på 2,3 gram dagligt. Mere end otte ud af 10 Amerikanere indtager mere end den øverste daglige grænse, rapporterer Colorado State University Extension, og dermed sætte sig selv i fare for kronisk sygdom. Fokus på minimalt forarbejdede fødevarer-såsom fuldkorn, grøntsager, frugter, nødder og magert protein -- der er naturligvis lavere i natrium end mere forarbejdede fødevarer. Undgå mere saltholdigt mad, såsom forarbejdede kød, dåsemad og hurtig mad, samt høj-natrium brød, bouillon og hytteost.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Duncan Smith/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære