Sund Kost >> Sunde Måltider

Virkningerne af en Sund Livsstil

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret December 27, 2018

At opretholde en sund livsstil kræver vedholdenhed og engagement, men ikke uden belønning. Regelmæssig motion, ikke ryger, begrænset forbrug af alkohol, tilstrækkelig søvn og en afbalanceret kost er alle aspekter af en sund livsstil. Disse valg kan forbedre din sundhed i næsten enhver henseende, med de fordele, der strækker sig forbi den velkendte lavere risiko for sygdom.

Stærkere Immunforsvar

Dit immunforsvar, beskytter kroppen mod sygdom og sygdom ved at hjælpe dine celler og ødelægge vira og bakterier. En sund kost rig på frugt, grøntsager, bælgfrugter, nødder og frø hjælper med at støtte dit immunforsvar, da disse fødevarer, der er naturligt næringsstof-tætte. Yoghurt, der indeholder levende kulturer giver også din krop med probiotika, hvor balancen din tarmflora og støtte i immunsystemets funktion. Ifølge Harvard Health Publikationer, af detaljerne i, hvordan tarmfloraen interagere med dit immunforsvar er endnu ikke kendt, men der er en sammenhæng mellem "gode" bakterier og et styrket immunforsvar. Beta-glucaner i svampe og catechiner i grøn te tilbyder også immunsystemet fordele. I henhold til Colorado State University, det er ikke bare grøn te, der er godt for dig -- sort te har også vist sig gavnlig immun effekter.

Længere Levetid

Ifølge en undersøgelse fra Centers for Disease Control og Forebyggelse, at praktisere en sund livsstil gør din risiko for en for tidlig død 66 procent mindre sandsynlighed for kræft, 65 procent mindre sandsynlighed for hjerte-kar-sygdom og 57 procent mindre sandsynligt af andre årsager. De fire sund livsstil faktorer, der er undersøgt omfatter begrænset forbrug af alkohol, undgå tobak, bedre ernæring og regelmæssig fysisk aktivitet. Bortset fra at forbruge mere hele og friske fødevarer, du bør undgå fødevarer med store mængder af natrium -, trans fedt, mættet fedt, sukker og forarbejdede kerner. For liv-at udvide fordelene ved fysisk aktivitet, mål i mindst en time og 15 minutter kraftig motion ugentligt.

Energi, Styrke og Udholdenhed

Udøver regelmæssigt gør din krop stærkere og forbedrer udholdenhed. Fysisk aktivitet giver også betingelser for dit hjerte-kar-system, som hjælper med at holde dine muskler energi ved at levere ilt mere effektivt. Som et resultat, vil du have mere energi til at gøre de daglige opgaver. En afbalanceret kost, begrænset forbrug af alkohol og ordentlig hydrering også støtte i øget energi niveauer, ifølge Harvard Health Publikationer. Hvis du har problemer med at komme igennem din træning, drikke 1 kop af vand før og 1 kop vand efter vil hjælpe med at opretholde dit energi niveau.

Bedre Humør

I henhold til MayoClinic.com fysisk aktivitet udløser frigivelse af hjernens kemiske stoffer, der kan gøre dig føle sig afslappet og gladere. Dette følelsesmæssig løft kan hjælpe din outlook om dit udseende, og forbedre din selvtillid. Hertil kommer, humør-fremmende kemikalier, der frigives ved fysisk aktivitet kan være du står over for problemer af en stresset dag med en roligere tankegang. At begrænse forbruget af alkohol fremmer også et bedre humør. Indtagelse af alkohol hæmmer din hjerne aktiviteten, og kan forårsage angst, depression og, ofte, aggression.

Forbedret Udseende

Det er ingen hemmelighed, at en sund livsstil kan hjælpe dig med at kaste pounds og ser mere ungdommelig, men det går ud over vægttab. For eksempel, holde hydreret og få tilstrækkelig søvn kan reducere forekomsten af under-eye poser. At begrænse alkohol indtag reducerer sin aging virkninger på hud og øjne, som ikke undgå tobak. Korrekt ernæring fra en afbalanceret kost, der også forsyner din krop de næringsstoffer, den har brug for sundt og glansfuldt hår, lyse øjne, undervist hud og en samlet glød.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære