Sund Kost >> Kost

Mest Effektive Måde at Sænke LDL -

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret juli 20, 2017

At have en høj LDL eller "dårlige kolesterol," niveauer sætter dig på en øget risiko for at udvikle hjertesygdom, No. 1 killer af Amerikanerne. Den mest effektive måde at sænke dit LDL niveauer er gennem en kombination af sund kost, motion og medicin. For OS Sundhed Nyheder, der kalder dette en flerstrenget tilgang, bemærker, at fastholde dette sunde livsstil kan sænke LDL-kolesterol med så meget som 40 procent.

Kost

Ifølge OS er Sundhed Nyheder instituttet til enhver kolesterol-sænkende regime er din kost. Undgå fødevarer, der indeholder mættet fedt, transfedt og kolesterol, såsom rødt kød, sødmælk full fat yoghurt, ost og smør. Fokus på at indtage en afbalanceret kost, der er rig på fuldkorn, frugt, grøntsager og bælgfrugter. Omfatter også fødevarer, der indeholder sunde fedtstoffer som olivenolie, avocado og fisk.

Øvelse

Regelmæssig aerob motion kan hjælpe med at øge HDL-kolesterol, som hjælper med at sænke LDL niveauer. HDL er den "gode" type af kolesterol, der opsamler overskydende LDL fra blodet, og leverer det til din lever for fjernelse fra kroppen. Få dit HDL så højt som muligt kan have en positiv indvirkning på dit LDL niveauer. Regelmæssig motion også fremmer vægttab, som kan hjælpe med at sænke LDL-niveauet yderligere. Den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute anbefaler at få mindst 30 minutter af moderat intensitet fysisk aktivitet på de fleste af ugens dage. Sørg for at drøfte dine planer med din læge, før du starter en ny øvelse rutine, især hvis du har eksisterende hjertesygdom.

Vægttab

Overvægt øger din risiko for at have et højt LDL-niveau samt et lavt HDL-niveau. Ekstra vægt og fedme øger også din risiko for at udvikle hjerte-karsygdomme, diabetes og højt blodtryk. At miste de ekstra pounds ved at følge en sund livsstil nedsætter LDL-niveauer samt de dermed forbundne sundhedsmæssige risici. MayoClinic.com noter at tabe bare 5 til 10 procent af din kropsvægt, kan have en betydelig effekt.

Medicin

Tilføjelse af kolesterol-sænkende medicin til kost og livsstilsændringer kan hjælpe med at reducere kolesterol niveauer mere hurtigt end diæt og motion alene. Statiner, de mest almindeligt ordineret klasse af kolesterol-sænkende medicin, der kan sænke LDL niveauer fra 10 til 55 procent, ifølge OS Nyheder om Sundhed. Det er vigtigt at bemærke, at statiner, bør tages som et supplement til en sund livsstil, og ikke som en erstatning for en.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

Foto Credits

  • Wendy Håber/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære