Sund Kost >> Ernæring

Hvad er den Mest Effektive Fiber Supplement?

Skrevet af Ler McNight ; Opdateret juli 20, 2017

Fiber kosttilskud kan være effektiv i at flytte affald gennem din fordøjelse-tarmkanalen, at sænke kolesterol og forebygge vægtøgning; det kan spille en rolle i behandling af mave-tarm-sygdom, forstoppelse og hæmorider. Almindelige sorter omfatter psyllium og inulin. Selv om den bedste måde at få fiber, er gennem naturligt fiber-rige fødevarer, såsom frugt og grøntsager, de fleste Amerikanere ikke helt opfylder den daglige anbefalede 25 til 38 gram per dag. At bestemme den mest effektive fiber supplement for dig, afhænger af dit mål.

Opløselige Fibre

Både opløselige og uopløselige fibre, der er nødvendige og lige så vigtig for fordøjelsen og generelle sundhed. Opløselige fibre, men kan absorbere vand og danne en geleagtig masse, som hæmmer fordøjelsen. Det har evnen til at sænke dårlige kolesterol, kan være effektive til at kontrollere diabetes og kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og slagtilfælde, ifølge University of Maryland Medical Center. Derudover, opløselige fibre på en tom mave, kan skabe en fuld følelse, der kan støtte i vægttab ved kalorie reduktion. Disse fordele kan opnås med psyllium, en naturlig fiber, der er 70 procent opløselig.

Psyllium og Andre Fiber Kosttilskud

Psyllium husk der er velsagtens den mest brugte fiber supplement. Andre opløselige fiber kosttilskud indeholder methycellulose, hvede dextrose, inulin og glucomannan. Psyllium og andre opløselige fiber kosttilskud har potentiale til at behandle eller forbedre diarré, forstoppelse, hæmorider, inflammatorisk tarm syndrom og inflammatorisk tarmsygdom, ifølge University of Maryland Medical Center. Glucomannan kan være særdeles effektive, når det kommer til vægttab, som det fremgår af en undersøgelse offentliggjort i januar 2005 i "Medical Science Monitor." Undersøgelsen viste, at glucomannan reduceret vægt i raske overvægtige deltagere, der henviser til, at guar gum og calciumalginat ikke.

Dosering

For psyllium, den anbefalede dosis af de fleste producenter er 3,4 gram. Methylcellulose, en syntetisk fiber, der er anbefalet på 2 gram per portion. Hvede dextrim bør indtages i portioner af 3 gram, og inulin kan indtages ved hjælp af en 5 gram portionsstørrelse. Du kan altid starte med det mindre for at mindske risikoen for visse bivirkninger.

Bivirkninger

Der er ingen videnskabelige beviser, der antyder, at dagligt tilskud med fiber kosttilskud såsom psyllium er farligt. Men MayoClinic.com bemærker, at fiber kosttilskud kan i første omgang medføre abdominal oppustethed og gas og kan nedsætte optagelsen af visse typer medicin og reducere blodsukkeret, hvilket er hvorfor det er vigtigt først at konsultere en læge, især hvis du har nogen sundhedsmæssige betingelser, eller tager nogen form for medicin. Starte med en lille dosis og drikke masser af væske for at undgå gas og oppustethed.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

Foto Credits

  • Visage/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære