Sund Kost >> Kost

Effekten af en Enkelt Fedtholdigt Måltid

The acute effects of a fatty meal can be lessened by eating antioxidant-rich vegetables.

De akutte virkninger af et fedtholdigt måltid kan mindskes ved at spise antioxidant-rige grøntsager.

Spise en enkelt høj-fedt måltid kan have negative kortsigtede effekter på dit helbred. Mængden og typen af fedt, du spiser, og de andre fødevarer, der er en del af din fedtholdigt måltid kan påvirke din fedtstoffer i blodet og blodkar funktion. For eksempel, en fed og sukkerholdig is, milkshake med en burger og pommes frites vil være værre for dit helbred i forhold til et fedtholdigt måltid som følge af en salat fyldt med nødder, en generøs mængde af en oliven olie-baseret salat dressing, fuldfed ost og fisk. Gør det rigtige valg, selv når hengive sig i et fedtholdigt måltid kan gøre en forskel.

Fedtstoffer I Blodet

Efter at have spist et fedtholdigt måltid, du kroppen har til at metabolisere fedt, du spiste, som kan midlertidigt øge nogle af dine fedtstoffer i blodet i de følgende timer. Hvis du er sund, vil du sandsynligvis ikke opleve en stor forandring i dine tal. Hvis du allerede har forhøjet kolesterol, din fede måltid kan gøre dine værdier, især din triglycerider, gå op betydeligt, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Lipid Research." Overvej at lade dit blod kolesterol niveauer, der analyseres for at have en bedre idé om, i hvilket omfang et fedtholdigt måltid kunne påvirke dig.

Blodkar

Typisk fedtholdige måltider er også høj i raffinerede kulhydrater og sukker. Forskere har forsøgt at reproducere lignende måltider i deres studier. For eksempel, en test måltid i en undersøgelse offentliggjort i "Journal of the American College of Kardiolog" bestod af en sandwich lavet med hvidt brød og fed ost, ledsaget af en højt fedtindhold yoghurt. Selvom forskerne i denne undersøgelse bestemmes en høj-fedt måltid var skadelige for blodkar funktion, de fandt også, at tilføje 1.3 ounces valnødder til fedtholdigt måltid hjalp med at reducere disse negative effekter. Sunde blodkar er afgørende for hjerte-kar-sundhed. Undersøgelsens forfattere antager, at de antioxidanter, der findes i valnødder bidrog til at reducere de skadelige virkninger af fedtholdigt måltid.

Antioxidanter

En undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" set på effekten af et høj-fedt måltid bestående af to pølser, seks skiver brød, en lille æg, smør og lidt olivenolie, og viste, at dens skadelige virkninger kan mindskes ved at tilsætte grøntsager til måltidet. Grøntsager er rige på antioxidanter og kan hjælpe din krop til bedre at klare den ekstra fedt i din mad. I denne særlige undersøgelse, forskere tilføjet 3/4 kop peberfrugt, 3/4 kop gulerødder og 1 stor tomat til fedtholdigt måltid, og så delvis forbedringer i deres fag, " sundhed parametre i forhold til samme måltid uden grøntsager.

Sundere Fedtholdigt Måltid

Hvis du ønsker at forkæle dig selv med et fedtholdigt måltid, kan du reducere dets skadelige virkninger ved at vælge sundere fedtstoffer, undgå raffinerede kulhydrater i samme måltid og forøge din antioxidant indtagelse. I stedet for en cheeseburger med bacon, pommes frites og en sodavand, for eksempel, har cheeseburger og bacon uden bolle og sukkerholdige sodavand, der er højt raffinerede kulhydrater, og tilføje en salat af friske, antioxidant-loaded grøntsager til en sundere side parabol. Din fedtstoffer i blodet og blodkar vil takke dig.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

  • Hamburger, kartofler og målebånd på en hvid baggrund. billede af Dmitriy Melnikov fra Fotolia.com
bibliografi-ikonet ikonet for annotation tool Citerer denne Artikel
ADVERT

Mest populære