Sund Kost >> Kost

Effekten af Orange Savbug om Sundhed

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 09 December, 2018

Du har sikkert hørt det råd, at du skal spise to eller tre portioner fisk om ugen, fordi det er godt for dit hjerte og din generelle sundhed. Orange savbug er blot en af de fisk muligheder, du har til rådighed for dig, og det er helt sikkert en nærende valg, der er lav på fedt og kalorier, og rige på visse næringsstoffer. Må ikke haste ud og købe orange savbug, men fordi der er også ulemper ved at spise denne type af fisk.

Fedt og Kalorier

En 3-ounce servering af varm orange savbug indeholder kun 89 kalorier. Det gør fisk en smart løsning, hvis du forsøger at tabe sig. Den samme del har mindre end 1 gram fedt, hvoraf næsten ingen er mættet. Som også gør det et klogt valg, for at holde dit indtag af mættet fedt lave er en måde at reducere din risiko for hjertesygdomme og holde dit kolesteroltal normale.

Vitaminer og Mineraler

3,5 ounce servering af varm orange savbug forsyninger 1.5 mg niacin, B-vitamin, som hjælper din krop med at gøre energi og holder også dit nervesystemet og fordøjelsessystemet fungerer korrekt. Det svarer til omkring 11 procent af de 14 mg kvinder har brug for hver dag, og omkring 9 procent af de 16 milligram mænd har brug for på en daglig basis. Den samme del af orange savbug leverer 1.59 milligram E-vitamin, som er omkring 11 procent af de 15 mg raske voksne har brug for hver dag. E-Vitamin beskytter din krop mod frie radikaler, stoffer, der kan øge din risiko for kroniske helbredsproblemer som kræft. Du vil få cirka 1 milligram jern i en servering af orange savbug, også, hvilket er 13 procent af de 8 mg mænd har brug for, og 6 procent af de 18 mg kvinder har brug for hver dag. Orange savbug har små mængder af folat, kalium, magnesium og fosfor, såvel.

Hjerte Sundhed og meget Mere

Fisk er godt for dit hjerte. I henhold til MayoClinic.com, spise fem eller flere portioner af bagt eller kogt fisk hver uge kan reducere risikoen for hjertesvigt med omkring 30 procent. Omega-3 fedtsyrer i fisk kan hjælpe med at nedsætte dit blodtryk, hvilket øger sundheden for dit hjerte, for, ifølge 2006 en artikel offentliggjort i "Journal of the American Medical Association." Den samme artikel bemærker, at spise fisk, kan også reducere din risiko for depression, slagtilfælde og kognitive problemer.

Overvejelser

Orange savbug kan indeholde forhøjede mængder af kviksølv, ifølge Environmental Defense Fund. Høje doser af kviksølv kan forstyrre den normale hjerne-funktion, og er især farlig for gravide og ammende kvinder og små børn. EUF anbefaler, at mænd og kvinder spiser ikke mere end to portioner af orange savbug per uge, og at børn spiser ikke mere end en portion. En anden bekymring med orange savbug er, at det er overfiskede, som tjener det værste rating for så vidt som miljøet berørte. Valg af andre typer af fisk, såsom laks eller tilapia, vil hjælpe dig med at forbruge mindre kviksølv, samt gøre noget for at hjælpe med at beskytte planeten.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære