Sund Kost >> Ernæring

At opdrage Børn på God Ernæring & Hvad Fødevarer Er Dårlige

At oplyse børn om ernæring er vigtig, fordi sunde børn bliver sunde voksne. God ernæring for et barn, der fokuserer på en sund kost kombineret med regelmæssig fysisk aktivitet. Undgå at kategorisere fødevarer, som er dårligt eller godt for alle. I stedet undervise børn i at reservere visse fødevarer til særlige begivenheder og lejlighedsvis forbrug. Børn kan få lov til at vælge, hvad de spiser, men de voksne bør sikre, at alle muligheder til rådighed for dem er en sund én.

Fremme

At spise en bred vifte af næringsstof-tætte fødevarer er af afgørende betydning for et barns sundhed. Børn med dårlig ernæring er mere tilbøjelige til at have vækst og udvikling problemer, koncentrationsbesvær og et svækket immunforsvar. Lære børnene, at en farverig plade er en sund én. De farverige pigmenter i frugt, grøntsager, fuldkorn, nødder og frø indeholder værdifulde fytokemikalier og antioxidanter, der understøtter sundhed og forebygge sygdom. Børn, der fylder op på disse fødevarer vil også have mindre plads til usunde snacks og drikkevarer. Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler også, fedtfattige mejeriprodukter og magert protein. Eksempler på fedtfattige mejeriprodukter omfatter skimme mælk, fedtfattig yoghurt eller hytteost og fedt-fri is. Magert hakket oksekød, kylling uden skind, æg, nødder og fisk betragtes magre proteiner.

Afskrække

Mættet fedt, natrium og tilsat sukker er ikke forbudt, men fødevarer, der indeholder disse elementer, der bør være udpeget som special-lejlighed behandler. Fedt, især mættet fedt, kan bidrage til hjertesygdom senere i livet. Det er også høj i kalorier, og overskydende forbrug kan føre til vægtøgning og fedme. Højt natrium kost kan forårsage højt blodtryk og sukkerholdige fødevarer manglende næringsstoffer og bidrage til huller i tænderne. Børn kan begrænse fedt, natrium og er tilsat sukker, og ved at undgå friturestegt mad; hurtig fødevarer, slik, kager, desserter og slik; krydderier som smør, mayonnaise og cremet salat forbindinger; forarbejdede fødevarer som hotdogs, konserves, frosne middage og frokost, kød; pakket chips, kiks og instant nudler; og sodavand, frugt, drikkevarer og energidrikke.

Tilbyde børn frisk frugt og grøntsager i stedet for at salte snacks, vand i stedet for sodavand, fedtfri frozen yoghurt i stedet for is og grillet kylling i stedet for stegt kylling. Pack en hjemmelavet sandwich til frokost i stedet for en færdigpakket produkt, og stash nødder, tørret frugt og kasser af 100 procent juice i bilen, så når snack-trang ramt, kan du springe drive-through. Dette vil træne børn til at nyde de sunde fødevarer og holde dem fra at erhverve smag for fedt, salt og sukker i en ung alder.

Madlavning

Madlavning med børn er en mulighed for at lære at spise sundt. Børn, få hands-on erfaring, og kan lære at identificere og prøve ny mad, sætter pris på forskellige konsistenser og smagsvarianter, måle ingredienser og læse opskrifter. Børns sikkerhed, mens madlavning ved at understrege vigtigheden af at vaske hænder, producere og udstyr; give nøje opsyn, mens du arbejder med varme overflader eller skarpe genstande, samt at skabe en arbejdsplads, der er ryddeligt og organiseret.

Fysisk Aktivitet

Fysisk aktivitet balancerer en sund kost og har fysiske, psykiske, sociale og emotionelle fordele. Academy of Nutrition and Dietetics siger, at det forbedrer barnets kritisk tænkning og prøveresultater. Føderale retningslinjer anbefaler 60 minutters aktivitet om dagen til at støtte en sund vægt og generelle sundhed. Voksne kan fremme aktivitet ved at sætte et godt eksempel og begrænse den tid foran TV, computer-eller videospil.

Overvejelser

Lære børn om sund kost ved at sætte et godt eksempel, og fastlæggelsen af grænser. For eksempel, fyld kun pantry med nærende fødevarer, så hvert valg er en god en. Lad dit barn til at vælge snacks fra sunde valg, som du på forhånd har valgt. Børn kan hjælpe med at planlægge et måltid, men specificere på forhånd, at måltidet skal indeholde en grøntsag, en frugt og en hel korn.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære