Sund Kost >> Ernæring

Gør Edamame Levere et Komplet Protein?

Skrevet af Chris Daniels; Opdateret 17 December 2018

Edamame er sojabønner plukket, mens de stadig er grønne og umodne. I modsætning til andre vegetariske kilder til protein, sojabønner, herunder edamame, indeholder alle de ni essentielle aminosyrer, som kroppen kræver, men ikke kan gøre selv. Edamame også indeholder et bredt spektrum af vitaminer og mineraler. Omfatter dem som en del af en varieret kost for at give din krop med godt afrundet ernæring.

Komplet Protein

Alle mennesker har brug for en passende niveauer af ni essentielle aminosyrer i deres kost. Sojabønner, herunder edamame, indeholder alle de ni essentielle aminosyrer og betragtes som komplet. Men den medicinske virksomhed er på vej væk fra at henvise til kilder til protein er fuldstændig, i stedet for at kalde dem i høj kvalitet.

Grunden til dette er, at der er et stigende antal af aminosyrer, der er klassificeret som betinget essentiel. Det er, din krop kan producere dem, men det kan ikke være i stand til under visse betingelser, såsom sygdomme, der ændrer stofskiftet eller reducere omsætning.

Edamame

En halv kop servering af edamame indeholder 127 kalorier og 11.1 gram protein. Dette opfylder kravene i en ideel protein kilde, da det er færdig, og leverer en betydelig mængde af protein i forhold til dit daglige behov.

Fra kroppens perspektiv, du har brug for tilstrækkelige mængder af hvert af de essentielle aminosyrer. Men at holde styr på hver enkelt er umuligt. Af denne grund, at det AMERIKANSKE Institute of Medicine har etableret en dietary reference indtag af total protein med en anbefaling af, at størstedelen af dette kommer fra en høj-kvalitet protein kilde.

Daglige Behov

Du skal mindst 0,8 gram protein per kilo kropsvægt for at undgå mangel, ifølge det AMERIKANSKE Institute of Medicine. For eksempel, du har brug for mindst 55 gram protein, hvis du vejer 150 kilo. En halv kop servering af edamame vil give dig 20% af din samlede daglige.

Men du vil drage fordel af forbruge mere, især hvis du er fysisk aktiv. Spise en moderat protein kost kan bidrage til at støtte i vægttab, reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og reducere din afhængighed af sukker, ifølge den Præcision Ernæring hjemmeside.

Madlavning

Edamame er traditionelt dampet eller kogt og serveret let saltet til at blive spist med hånden. Du kan også shell edamame og tilberede dem på samme måde som øvrige bønner eller ærter. Bland edamame med sorte bønner og grønne bønner og kaste i en let vinaigrette for en sund, høj-protein side parabol. Prøv edamame i stedet for chips til et sundt alternativ, når du du har lyst til en snack med en salt smag. Saltindtaget bør begrænses til 2.300 mg per dag, så undgå saltning edamame stærkt.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære