Sund Kost >> Sunde Måltider

Er at Spise Soja Dårligt for ens Helbred?

Mange fødevarer indeholder nogle form af soja eller sojaprodukter. For eksempel, vegetabilske olier, ofte indeholder soja olie, soja lecithin bruges i en bred vifte af fødevarer, på grund af sin smøremiddel, konserveringsmiddel og emulgering egenskaber. Den udbredte brug af soja præsenterer spørgsmål, for nogle mennesker med allergi. Hertil kommer, at soja forbrug kan øge præmenopausale kvinder er risikoen for at udvikle brystkræft. Bortset fra disse problemer, men at spise soja er forbundet med få sundhedsmæssige risici.

Isoflavoner

Soja er den bedste kilde til isoflavoner i den menneskelige kost. Disse forbindelser er også kendt som fytoøstrogener eller kosten østrogener. Da østrogen er vigtigt, at mænds og kvinders sundhed, er der ingen kendte risici for mænd, der ønsker at øge deres indtag af soja fytoøstrogener. Øge dit indtag af soja fytoøstrogener har også en række potentielle sundhedsmæssige fordele. Disse omfatter en reduktion i LDL eller "dårlige" kolesterol, lavere risiko for prostatakræft; forhøjede niveauer af serotonin og en lavere risiko for osteoporose. Selv om at spise soja tidligt i livet ser ud til at medvirke til at reducere risikoen for at udvikle brystkræft, præmenopausale kvinder, der indtager soja isoflavoner kan øge deres risiko for brystkræft.

Protein

Soja er en glimrende kilde til protein. For eksempel, 1 kop kogte grønne sojabønner indeholder 22.2 gram protein, eller 48.2 procent af en kvindes og 39.6 procent af en mands anbefalede daglige indtag. Hertil kommer, at soja er en af de eneste ikke-animalske kilder af alle essentielle aminosyrer. Selv om du bør spise en bred vifte af kilder, du kan møde i dit daglige indtag af alle essentielle aminosyrer med 2,5 kopper af tofu.

Natrium

Sojabønner, tofu og indeholder meget lidt natrium. For eksempel, 1 kop kogte grønne sojabønner er 25 mg og 1 ounce af stegt tofu er 5 mg. Disse værdier hensyn til 1.9 og 0,4 procent, henholdsvis af dit anbefalede daglige natrium indtag. På trods af at være et naturligt lavt natrium, dog mest soja produkter, der er stærkt krydret. Dette resulterer i meget høje niveauer af natrium i de fleste retter, der indeholder soja, edamame, tofu og soja kød. For eksempel, en veggie burger patty har 398 mg natrium, eller 30,6 procent af din daglige anbefalede indtag.

Fedtstoffer og Kulhydrater

Sojabønner og sojaprodukter er ofte et højt indhold af fedt. Stadig, de indeholder ingen kolesterol eller trans fedt og meget lidt mættet fedt. En kop kogte grønne sojabønner giver 11.5 gram fedt, men kun 1,3 gram mættet fedt. På samme måde, de fleste af kulhydrat-indhold i sojabønner og sojaprodukter kommer fra fibre og komplekse kulhydrater. Som sådan er disse fødevarer, som typisk har et lavt indhold af sukker og lavt glykæmisk indeks. En kop af sojabønner indeholder 19.9 gram kulhydrater, 7.6 gram fiber og ubetydelige mængder af sukker.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære