Sund Kost >> Sunde Måltider

At Spise For Meget Kalium

Skrevet af Diane Tomkin, R. D., C. D. N.; Opdateret December 20, 2018

Kalium er et vigtigt mineral-og elektrolyt, der spiller en afgørende rolle i den menneskelige fordøjelse, absorption og metabolisme. Hjerte funktion, nerveimpulser og muskelsammentrækninger er faciliteret af kalium. Regulering af puls, hydrering, elektrolyt-og kemiske balance kræver en stram styring af blod kalium niveauer. Overskydende niveauer af kalium i blodet kaldes hyperkaliæmi og kan være livstruende.

Årsager til Hyperkaliæmi

Hyperkaliæmi er sjældent forårsaget af et højt indtag af kalium på grund af den evne nyrerne til at udskille overskydende i urinen. Høje niveauer af kalium er ofte en bivirkning af nyresvigt. Når nyrerne ikke er i stand til at filtrere og udskille overskydende kalium i urin, niveauer opbygger i blodbanen. Ældre har øget risiko som deres nyrer er mindre effektivt at eliminere affald. Store infektion, gastrointestinal blødning og visse medikamenter kan løfte blod kalium niveauer, i mangel af et højt indtag. Farmakologiske præparater kan også i høj grad øge kalium til faretruende høje niveauer, hvilket resulterer i toksicitet.

Bivirkninger af Hyperkaliæmi

Blod kalium niveauer, der er fundet gennem en rutinemæssig blodprøve. Tidlige symptomer på hyperkaliæmi, omfatter kvalme, opkastning, diarré, mavesmerter og sort afføring. Højere niveauer af toksicitet resultere i, muskelsvaghed, unormal hjerterytme og brystsmerter. Hvis venstre ubehandlet, niveauer blive giftige, og kan resultere i hjertestop og død.

Kilder i kosten af Kalium

Kosten anbefaling for kalium er 4,700 milligram om dagen for en gennemsnitlig voksen. Kalium er en af de mest udbredte næringsstof, der findes i fødevarer og er til stede i friske og uforarbejdede fødevarer. Frugt og grøntsager, især vinter squash, kartofler, grønne bladrige grøntsager, citrusfrugter, bananer, tørret frugt og grøntsager, er de mest betydningsfulde kilder til kalium. Hele korn brød og korn, nødder, frø, soja, fisk, kylling og mælk er også rig på kalium. En kost rig på kalium er usandsynligt, at forårsage hyperkaliæmi.

Behandling af Hyperkaliæmi

På trods af en høj kalium diæt, blodet vil generelt falde inden for det normale område, bortset fra visse sygdomstilstande eller når du tager bestemt medicin. En lav-kalium diæt kan være nødvendigt i sådanne tilfælde. Men faldende kalium i kosten anbefales ikke, medmindre det er medicinsk rettet på grund af de sundhedsmæssige fordele, næringsstoffer og fibre til stede i frugt, grøntsager og hele korn. Medicin, der binder, med kalium i tarmkanalen er også ordineret til at reducere blodets indhold.

Om Forfatteren

Diane Tomkin er registreret og har licens diætist med mere end 30 års professionel erfaring inden for klinisk ernæring. Som en ernærings-konsulent, hun løber en privat praksis i Long Island. Tomkin har en master ' s degree i sundhedssektoren administration og health uddannelse. Hun har undervist i kandidat-og bachelor-klasser på Long Island Universitetet.

ADVERT

Mest populære