Sund Kost >> Sunde Måltider

Ikke at Spise Kød Bidrage til Arteriel Plaque?

Sunde arterier, der fører blod væk fra hjertet og transportere ilt-rige blod til væv i hele kroppen. Arteriel plaque -- fede indskud på væggene i arterierne -- indsnævrer dine arterier og hæmmer blodgennemstrømningen, og det er også hærder din arterie væggene for at gøre dem mere modtagelige for skade. Kvaliteten af din kost spiller en rolle i forhold til risikoen for at udvikle åreforkalkning, og kød, især forarbejdet kød, indeholder stoffer, der fremmer udvikling af arteriel plaque.

Mættet Fedt

Kød bidrager til arteriel plaque på grund af dens indhold af mættet fedt indhold. Mættet fedt øger din samlede kolesterol niveauer, øge den mængde af low-density lipoprotein, eller LDL-de "dårlige" kolesterol-i din blodbanen. Højt LDL-kolesterol øger risikoen for åreforkalkning, fordi den udgør en del af arteriel plaque indskud. American Heart Association anbefaler, at du begrænser mættet fedt på mere end 10 procent af din kost, eller 7 procent, hvis du allerede har forhøjet kolesterol, diabetes eller hjertesygdom.

L-Carnitin

L-carnitin, en aminosyre, der findes i rødt kød, bidrager også til arteriel plaque. Din krop har behov for L-carnitin for at hjælpe med at metabolisere fedt, men det generelt gør nok for, hvad det har behov for. L-carnitin fra fødevarer, der bliver konverteret til trimethylamin-N-oxid, eller TMAO, når den træder dit system. Høj TMAO niveauer kan øge risikoen for åreforkalkning, noter Harvard Health Publikationer. Harvard Health tilføjer, at de skadelige virkninger af L-carnitin har været studeret kun i dyr, og at yderligere undersøgelser i mennesker er nødvendige.

Forarbejdet Kød

Begræns din forarbejdet kød forbrug så meget som muligt for at forhindre arteriel plaque. Denne gruppe af fødevarer, der indeholder bacon, pølser, kødpålæg og hotdogs. De kommer fyldt med mættet fedt, der øger din kolesterol niveauer, og de skal ligeledes indeholde natrium, et mineral, der øger dit blodtryk, hvilket igen fremmer åreforkalkning. Nitrat-en type kemisk konserveringsmiddel -- der anvendes i forarbejdet kød øger risikoen for åreforkalkning, rapporter, Harvard School of Public Health.

Gør Sunde Valg

Når det er muligt, opt for magert kød muligheder eller fede fisk. Kylling og fisk indeholder betydeligt mindre L-carnitin end rødt kød og fede fisk indeholder også sunde umættede fedtstoffer, som kampen arteriel plaque. Vælge magre udskæringer af kød, især rødt kød, og trim væk synligt fedt at sænke dit mættet fedt indtag. Hertil kommer, fordi plante-baserede kilder til protein, som linser og bønner, der er lavt indhold af mættet fedt, kan du overveje at erstatte dem i stedet for kød til nogle af dine måltider.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære