Sund Kost >> Kost

Hvordan Virker Spise Sundt Stabilisere Blodsukkeret?

Diabetikere, som dagligt kæmper for at holde blodsukkerniveauet under stram kontrol. Men du behøver ikke at være diabetiker til at drage fordel af at opretholde en stabil forsyning af glukose i blodet til at give din krop med energi, det har behov for. Når blodsukkeret er ustabil, kan du risikere at opleve en farlig tilstand, der kaldes hypoglykæmi, hvor du føler dig svimmel, forvirret, langsom, usikker eller træt. Ved at vælge sundere mad valg, herunder hele, friske fødevarer med et lavt glykæmisk indeks, du kan stabilisere dit blodsukker til at undgå glucose nedbrud.

Overskydende Sukker

Mange Amerikanere spiser for meget tilsat sukker i deres kost, nogle gange mere end 22 teskefulde eller 355 kalorier om dagen fra forskellige kilder. For at øge holdbarhed og forbedre smagen, fødevareproducenter tilsætter sukker til mange forarbejdede fødevarer, fra korn til saucer til frosne middage. Sodavand er også fyldt med sukker. Disse skjulte sukker tilføje tomme kalorier i din kost, der fører til overvægt og fedme, som igen er risikofaktorer for prædiabetes og diabetes. Undgå forarbejdede fødevarer til fordel for friske, hele fødevarer, der fører til en sundere kost og mere stabilitet i blod glucose niveauer.

Det Glykæmiske Indeks

Glukose er kroppens vigtigste kilde af energi, der stammer fra fødevarer, der indeholder kulhydrater. Forskere på University of Sydney, kom op med et kulhydrat-rating system, der hedder glykæmisk indeks. Dette system rækker fødevarer med kulhydrater alt efter hvor hurtigt de er fordøjet og bliver omdannet til glukose i blodbanen. Fødevarer at score 55 eller nedenfor er lavt glykæmisk, langsomt fordøje og giver en stabil strøm af glukose over tid i stedet for en hurtig briste af energi. Fødevarer med en score over 70 anses for høj glykæmisk, hvilket får dit blodsukker til at stige hurtigt og fører til krak.

Hele Fødevarer

Lav glykæmiske fødevarer omfatter mange friske frugter som citrus og æbler, ikke-stivelsesholdige grøntsager som broccoli og grønne bønner, bælgfrugter og bønner, nødder og frø, hele korn som byg, brune ris og fedtfattige mejeriprodukter. Disse fødevarer har tendens til at være sundere valg, der samlede end stærkt forarbejdede, næringsfattige fødevarer, snacks, sodavand, hvidt brød, bagværk og boxed korn, fordi de tilbyder vitaminer, mineraler og fibre i tillæg til energi. Også fødevarer, der er primært protein og fedt, såsom kød, æg og fisk, har ingen glykæmisk placering, fordi at forbruge dem ikke forårsage en stigning i blodsukkerniveauet.

En Sund, Afbalanceret Kost

For at holde dit blodsukker stabilt, vælge et lavt glykæmisk indeks fødevarer, som oftest. Tjene dem med magert protein ved hvert måltid, kombineret med sunde fedtstoffer som olivenolie, avocado, nødder og frø. Til morgenmad, kan du prøve yoghurt med knust hørfrø, friske bær og nogle hele korn granola. Frokost kan være en tjener i hvid tun tun, asparges og valnødder på en bund af blandet salat greens. 3,5 ounce tyrkiet burger og en tre-bean salat med oliven-olie-baseret dressing gør en god middag, som også giver dig en god kombination af protein, kulhydrater og fedt. For en snack, kan du vælge æble eller pære i skiver med en spiseskefuld af nøddesmør. Institut for Medicin rådgiver voksne til at opretholde en daglig fordeling af 45 til 65 procent af kalorier fra kulhydrater, 10 til 35 procent fra protein og 20 til 35 procent fra fedt.

Om Forfatteren

Paula Martinac har en Master of Science i sundhed og ernæring uddannelse fra Hawthorn Universitet, med fokus på sund aldring, forebyggelse af kræft, vægt, kontrol og håndtering af stress. Hun Bord Certificeret i holistisk ernæring og en Certificeret Mad og Ånd Praktiserende læge, og har skrevet udførligt om ernæring til forskellige hjemmesider.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære