Sund Kost >> Kost

Ikke At Spise Fedt Øge Insulin?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret: December 02, 2018

Når det kommer til at øge insulin, kulhydrater har en tendens til at få en masse opmærksomhed, og med god grund. Af alle de fødevarer, komponenter, kulhydrater påvirker dine insulin niveauer. Det er ikke til at sige, at du kan have en fri-for-alle andre komponenter. Fedt, for eksempel, ikke har en indvirkning på forøgelse af insulin efter et måltid, men at spise for meget af det kan øge insulin lang sigt. Find ud af, hvor fedt, der påvirker den måde, din krop balancerer blodsukker i det lange løb.

Tip

Fedt ikke giver anledning til insulin på kort sigt. Det kan dog øge insulin over det lange, seje træk gennem mekanismer, der reducerer insulin følsomhed.

Forståelse Blodsukker Regulering

Glukose er kroppens primære og foretrukne brændstof kilde. Hver celle i din krop bruger glukose til at producere energi til daglige funktioner. Men, glucose behov for at komme ind i cellerne og ud af blodbanen for dig at forblive sund. Høje niveauer af glukose, der forbliver i blodet, alt for længe forårsage skade på din krop.

Dette er, hvor insulin kommer i. Dette hormon virker som en nøgle, der låser op for dine celler, så glukose kan komme ind. Blodsukkeret stiger, når cellerne bliver mindre følsomme over for insulin, og i svar, bugspytkirtlen frigiver mere insulin for at få arbejdet gjort. Holde dine celler følsomme over for insulin spiller en rolle i forebyggelsen af Type 2-diabetes, men en høj-fedt kost ser ud til at blande sig med insulin følsomhed.

Fedt-og efter-Måltid Glucose

Kulhydrater bryde ned hurtigt og har en hurtig effekt på insulin og blodsukker niveauer. Fedt, der tager lang tid at bryde ned, typisk omkring fire til seks timer. Fordi kun en lille del af et fedt molekyle kan bruges som glukose til energi, fedt, der ikke påvirker insulin eller blod glucose niveauer. Det samme gælder for protein. Det er derfor at kontrollere din indtagelsen af kulhydrater ved hvert måltid er den bedste måde at styre dit blodsukker, hvis du har diabetes.

Høj-Fedt Diæt og Insulin Resistens

Mens fedt, der har en minimal effekt på efter-måltid insulin niveauer, kan det have en negativ indvirkning på lang sigt glucose management. En høj-fedt kost har længe været forbundet med en øget risiko for insulinresistens, og forskerne er sammenstykke hvorfor. Forskere advarer om, at en kost højt indhold af fedt synes at forstyrre vigtige celle signalering, der resulterer i nedsat følsomhed for insulin. I henhold til resultaterne, der er offentliggjort i 2017 i Journal of Clinical Investigation, mættet fedt er den primære synder, med en mere dramatisk effekt end umættet fedt.

På Lang Sigt Glucose Management

En kost med højt indhold af mættet fedt øger insulin resistens i lean, raske voksne, men effekten er værre, hvis du er overvægtige, eller har diabetes. For mennesker med diabetes, dette betyder en høj-fedt kost kan forværre din tilstand over tid, og for personer uden diabetes, og det øger risikoen for at udvikle Type 2-diabetes. Den nederste linje er klar, for på lang sigt glucose management, en afbalanceret kost lavt indhold af mættet fedt, der er bedst.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære